Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Još 700 mil € od Kine za Koridor 11

Još 700 mil € od Kine za Koridor 11


Čačak -- Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić kaže da postoje šanse da Srbija od Kine dobije još 700 miliona evra kredita za Koridor 11. Pored kredita od 340 miliona evra koje smo dobili od kineske Eksim banke na putu smo da dobijemo još 700 miliona evra do kraja godine za nastavak izgradnje Kori

Čačak -- Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić kaže da postoje šanse da Srbija od Kine dobije još 700 miliona evra kredita za Koridor 11.

Pored kredita od 340 miliona evra koje smo dobili od kineske Eksim banke na putu smo da dobijemo još 700 miliona evra do kraja godine za nastavak izgradnje Koridora 11, izjavio je Ilić u Čačku.

Ilić kaže da su na pomolu dve koncesije koje su prošle proceduru Vlade, a u izradi je koncesioni akt. Ima više zainteresovanih, navodi on, a na jesen će sigurno biti sklopljen ugovor, čime će investicija na Koridoru 11, od Požege do Beograda, biti zatvorena u celosti.

"Sve će biti plaćeno na vreme, izvođači isplaćeni avansno, uvedeni u posao sa građevinskim dozvolama i neophodnom dokumentacijom", istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, biće nastavljeni radovi na deonici Preljina-Požega, zatim na ulasku u Beograd, a počeće i izgradnja još jednog mosta na Savi.

"Čitav region ćemo spojiti sa Beogradom i Crnom Gorom", naveo je Ilić, dodajući da će se na ovaj način zaposliti građevinari.

On je uputio apel neimarima da se bolje organizuju, rekavši da na mnogim projektima radovi sporo teku. Samo na Koridoru 11, kako ističe, do kraja godine vrednost posla iznosiće preko 1,2 milijarde evra, računajući potpisane ugovore i predugovore.

Srbija je dobila, naglašava, velike poslovne ponude iz Katara, Iraka, kao i kratke rokove za izlazak na gradilišta, samo se treba bolje organizovati, a građevinarstvo je, prema njegovom mišljenju, pokretač srpske privrede.

Upitan kako će se rešiti problemi putara, Ilić kaže da Ministarstvo građevine ne duguje ni dinar ni jednoj putarskoj firmi.

"To su obaveze grada Beograda, Vojvodine i Puteva Srbije, koji duguju sredstva za održavanje i to će se rešiti u narednim danima", rekao je on.

Izvor:b92.net