Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Jeremić u poseti Kini

Jeremić u poseti Kini


Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić boraviće u četvrtak u Pekingu, gde će razgovarati sa novim kineskim rukovodstvom na poziv Pekinga. Jeremić je rekao da su bilateralne posete deo obaveza predsednika GS UN i da će njegova prva destinacija u narednom periodu biti Kina."Pozvan sam

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić boraviće u četvrtak u Pekingu, gde će razgovarati sa novim kineskim rukovodstvom na poziv Pekinga.

Jeremić je rekao da su bilateralne posete deo obaveza predsednika GS UN i da će njegova prva destinacija u narednom periodu biti Kina.
"Pozvan sam zvanično u Kinu da se sretnem sa novim liderom Si Djinpingom", rekao je Jeremić za Tanjug.
Kako je dodao, on će u narednom periodu obići značajan broj svetskih prestonica u funkciji predsednika GS UN, ali će to biti i prilika za razgovor o pitanjima važnim za Srbiju.

Smena vlasti u Kini izvršena je početkom novembra, kada je na Kongresu Komunističke partije Hu Đintao predao funkciju generalnog sekretara KP svom nasledniku - Si Đinpingu.

Si Đinping bi u martu naredne godine trebalo da postane i novi predsednik Kine.

Kako je objavljeno na sajtu kinske novinske agencije Sinhua, Jeremić u posetu koja će trajati od 26 - 28. decembra, odlazi na poziv šefa kineske diplomatije Janga Điječija.

Izvor: blic.rs