Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Jeremić u Hong Kongu o ulozi Kine,odnosima sa Srbijom

Jeremić u Hong Kongu o ulozi Kine,odnosima sa Srbijom


Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, koji je boravio u Hong Kongu na poziv Komiteta energetskog fonda Kine, iskoristio je tu priliku da predstavi potencijale Srbije i pozvao domaćine da posete našu zemlju i ispitaju mogućnosti ulaganja u srpsku privredu. "Očekujem da će na proleće 2013. jedna velika

Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, koji je boravio u Hong Kongu na poziv Komiteta energetskog fonda Kine, iskoristio je tu priliku da predstavi potencijale Srbije i pozvao domaćine da posete našu zemlju i ispitaju mogućnosti ulaganja u srpsku privredu. "Očekujem da će na proleće 2013. jedna velika poslovna delegacija iz Hong Konga u organizaciji ovdašnje Privredne komore posetiti Srbiju i imati susrete na najvišem nivou", izjavio je Jeremić po završetku jučerašnje posete Hong Kongu.

Jeremić se u Hong Kongu upoznao s njihovim medjunarodnim projektima, a održao je i predavanje na temu uloge Kine u institucijama i programima UN, kao i bilateralnim odnosima Kine i Srbije, saopšteno je iz kabineta predsednika Generalne skupštine UN.

Predavanju je prisustvovao veliki broj visokih funkcionera specijalnog administrativnog regiona Hong Konga, kao i uticajni investitori, novinari i akademski strucnjaci.

"Hong Kong je danas glavni finansijski centar ujedinjene Kine i praktično sve značajnije kineske kompanije upravo odavde upravljaju svojim investicionim operacijama", rekao je predsednik Generalne skupštine UN.

"Ovu priliku sam iskoristio da predstavim potencijale Srbije i pozvao ih da posete našu zemlju i ispitaju mogućnosti ulaganja u našu privredu", kazao je Jeremić.

Predstavnici Kineskog energetskog fonda su jedan od ko-organizatora okruglog stola o održivom razvoju u 21. veku, koji će u aprilu biti održan u UN u Njujorku.

Izvor: blic.rs