Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Janković: Podržavamo izvoz u Kinu

Janković: Podržavamo izvoz u Kinu


Beograd -- Privredna komora Beograda najavila je danas da će podržati domaće proizvođače prehrambenih proizvoda koji žele da uđu na kinsko tržište.To će učiniti kroz logistiku i plaćanje polovine godišnje zakupnine štanda u Međunarodnom centru za izlaganje i distribuciju hrane u Slobodnoj trgovinskoj zon

Beograd -- Privredna komora Beograda najavila je danas da će podržati domaće proizvođače prehrambenih proizvoda koji žele da uđu na kinsko tržište.To će učiniti kroz logistiku i plaćanje polovine godišnje zakupnine štanda u Međunarodnom centru za izlaganje i distribuciju hrane u Slobodnoj trgovinskoj zoni u Šangaju.

Milan JankovićPodršku domaćim proizvođačima hrane najavio je predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković nakon razgovoru sa predstavnicima tog centra, saopštila je Komora.

Janković je ocenio da je za uspeh na kineskom tržištu neophodno da se srpski proizvođači ujedine jer samo zajednički mogu da zauzmu deo prostora na tom velikom tržištu.

Predviđa se da će u sledećih sedam godina rast kineske ekonomije, koja je jedna od najjačih u svetu, biti zasnovan na rastu domaće tražnje i potrošnje. Zbog toga u Privrednoj komori Beograda ocenjuju da je sada pravi trenutak da Srbija počne da se razvija kao dobavljač za ogromno kinesko tržište.

Predsednik Privredne komore Beograda je istakao da bi za razvoj privredne saradnje Srbije i Kine, koja ima uzlaznu liniju, bilo korisno da na srpsko finansijsko tržište uđe i jedna kineska banka za podršku zajedničkim poslovima.

Direktor Međunarodnog centra za izlaganje i distribuciju hrane u Slobodnoj trgovinskoj zoni u Šangaju Aleks Ču rekao je da bi taj centar mogao da postane most između srpskih proizvodjača hrane i kineskih potrošača.

Na sastanku u Privrednoj komori Beograda on je privrednicima predložio da u okviru slobodne Šangajske trgovinske zone otvore paviljon sa stalnom ponudom srpskih prehrambenih proizvoda i najavio specijalne popuste.

Prioritet za Kinu su zemlje sa kojima imamo prijateljske odnose, a među njima je svakako i Srbija, rekao je Ču i dodao da Slobodna zona u Šangaju ima podršku države.

Izvor: b92.net