Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Jakovina s kineskim predstavnicima o partnerstvu i ulaganjima

Jakovina s kineskim predstavnicima o partnerstvu i ulaganjima


Delegacija Narodne Republike Kine, koju predvodi zamjenik ministra poljoprivrede Zhang Taolin, u službenom je posjetu Hrvatskoj. U sklopu posjeta, danas je održan sastanak s ministrom Tihomirom Jakovinom, s ciljem razmatranja moguće suradnje i partnerstva dviju zemalja te mogućih ulaganja na području poljopri

Delegacija Narodne Republike Kine, koju predvodi zamjenik ministra poljoprivrede Zhang Taolin, u službenom je posjetu Hrvatskoj.

U sklopu posjeta, danas je održan sastanak s ministrom Tihomirom Jakovinom, s ciljem razmatranja moguće suradnje i partnerstva dviju zemalja te mogućih ulaganja na području poljoprivrede. Na sastanku je, kako su priopćili iz Ministarstva poljoprivrede, naglašeno zadovoljstvo višegodišnjom pozitivnom suradnjom te otvorenost za unapređenje i ostvarivanje zajedničkih projekata u području poljoprivrede, znanosti i agrotehnologije.

Robna razmjena Hrvatske s Narodnom Republikom Kinom na području poljoprivrede je još uvijek na niskoj razni, no zamjenik ministra Zhang Taolin istaknuo je kako postoje potencijali za povećanje iste.

Jakovina je predstavio prednosti i mogućnosti koje Hrvatska dobiva ulaskom u Europsku uniju i otvaranjem velikog novog tržišta. Kineski investitori pokazuju interes za ulaganja u Hrvatsku, te je delegaciju upoznao s provedenim reformama, poglavito u području raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, te s novostima u operativnim programima i mogućnostima ulaganja u ekološku poljoprivredu.

Također, naznačio je kako je u pripremi izrada Kataloga investicija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru koji će na jednom mjestu okupiti subjekte zainteresirane za daljnji razvoj i pronalaženje potencijalnih strateških partnera. Obje strane složile su se kako će nastaviti dosadašnju uspješnu suradnju koja će zasigurno polučiti još bolje rezultate u budućnosti.

Delegacija će sutra posjetiti Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje će biti održana prezentacija na temu suradnje u poljoprivrednom istraživanju te će biti potpisan Memorandum o razumijevanju između Agronomskog fakulteta i kineske Akademije znanosti poljoprivredne mehanizacije.

Izvor: croatian.cri.cn