Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Jače kinesko-hrvatske veze nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju

Ante Simonić, hrvatski veleposlanik u Narodnoj Republci Kini, pozdravio je ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju kao dobru prigodu promidžbe birateralnih odnosa između Republike Kine i država jugoistočne Europe. Misija EU u Narodnoj Republici Kini organizirala je svečani prijem prigodom ulaska RH u Europs
Jače kinesko-hrvatske veze nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Ante Simonić, hrvatski veleposlanik u Narodnoj Republci Kini, pozdravio je ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju kao dobru prigodu promidžbe birateralnih odnosa između Republike Kine i država jugoistočne Europe.

Misija EU u Narodnoj Republici Kini organizirala je svečani prijem prigodom ulaska RH u Europsku uniju. Hrvatski veleposlanik Simonić rekao je kako vjeruje da će se trgovina između Kine i EU povećati nakon ovoga priključenja.

"Ovo će nam pomoći da postanemo još važniji partner za Kinu. Mala smo zemlja, mali narod. Naša trgovačka snaga i utjecaj će se povećati. Bit ćemo dio velikoga tržišta od pola milijarde ljudi. Kada pošaljete vaše brodove u hrvatske luke, oni će ući na europsko tržište."

Veleposlanik očekuje više turista iz Kine u posjeti Hrvatskoj, obzirom da će proces izdavanja vize biti pojednostavljen. Simonić je istaknuo koliko će važno biti ovo priključenje za budućnost Hrvatske.

"Hrvatsko priključenje Europskoj uniji već je proglašeno za 'proširenje s misijom'. Zadaća koju smo jasno zacrtali pomoći je regiji pri postizanju napretka i dugotrajne stabilnosti. Vjerujemo da napredak koji daje članstvo u Europskoj uniji predstavlja ključni poticaj za unutarnje procese reforme i regionalne suradnje i da europske integracije ostaju ključ jamstva stabilnosti i neprekinutoga razvoja regije."

Simonić je istaknuo da će proći neko vrijeme dok Hrvatska, umjesto sadašnje valute kune, ne prihvati euro kao platežno sredstvo, vjerujući da sustav od jedne valute osigurava financijsku stabilnost zemlje.

"Biti dio financijskog sustava u kojem će sudjelovati naše banke znači da će u Europskoj uniji biti lakše i jeftinije posuđivati novac."

Hrvatska, koja je prije dvadeset godina bila razrušena ratom, postala je 28 članica Europske unije. Nakon Slovenije 2004. godine, druga je bivša jugoslavenska republika koja je ušla u članstvo najrazvijenijih država Staroga kontinenta.

Izvor: croatian.cri.cn