Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Jačanje strateškog partnerstva Srbije i Kine u obostranom interesu

Beograd, 14. maj 2014. godine – Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Džang Vansjea. U razgovoru je iskazan obostrani interes za dalje unapređenje političkog dijaloga kroz razmen
Jačanje strateškog partnerstva Srbije i Kine u obostranom interesu
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Beograd, 14. maj 2014. godine – Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Džang Vansjea.

U razgovoru je iskazan obostrani interes za dalje unapređenje političkog dijaloga kroz razmenu poseta na najvišem nivou i jačanje strateškog partnerstva dveju zemalja.Takođe, istaknuto je da odnose dveju zemalja krase tradicionalno prijateljstvo, međusobno poverenje i uzajamna podrška u najvažnijim pitanjima od nacionalnog interesa.

Dačić je pozitivno ocenio napredak u privrednoj saradnji između Srbije i Kine, posebno u oblasti infrastrukture i energetike, i ukazao na značaj većeg investicionog prisustva kineskih kompanija u Srbiji.

Džang je naglasio da Kina pridaje veliku pažnju jačanju saradnje sa Srbijom u svim oblastima, i potvrdio zainteresovanost te zemlje za dalje unapređenje privredne saradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: srbija.gov.rs