Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Jačanje saradnje sa Kinom u oblasti bezbednosti


Sastanak Nebojše Stefanovića i zamenik ministra Javne bezbednosti Narodne Republike Kine Sja Čongjuan

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i zamenik ministra Javne bezbednosti Narodne Republike Kine Sja Čongjuan konstatovali su u Beogradu da Srbiju i Kinu vezuje duboko prijateljstvo i uzajamno razumevanje o pitanjima od najviših interesa dveju zemalja.

Sastanak  Nebojše Stefanovića i zamenik ministra Javne bezbednosti Narodne Republike Kine Sja ČongjuanStefanović i Sja konstatovali su potrebu za razmenom iskustava, a razgovaralo se i o konkretnim koracima koje treba preduzeti na unapređenju saradnje u oblastima borbe protiv terorizma, visokotehnološkog kriminala, suzbijanja ilegalnih migracija, kao i i borbe protiv organizovanohg kriminala. Bilo je reči i o saradnji u oblasti razvoja informaciono-komunikacione tehnologije, saopštio je MUP. Ministar Stefanović je predstavio kineskim gostima strukturu našeg ministarstva i reforme kroz koje je MUP prošao u prethodne dve godine.

Tokom prvog bilateralnog susreta predstavnika Srbije i Kine istaknuta je tradicionalno dobra saradnja između dva ministarstva, koja je u skladu sa sveukupnim odnosima prijateljstva i uzajamne podrške dve zemlje, kaže se u saopštenju.

Izvor: rts.rs