Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Izložba Harisa Memije "Fotografije iz daleke Kine"

Fotografije su snimljene u Pekingu i Šangaju, u galerijama i muzejima, a djelomično pokazuju i Zabranjeni Grad i Kineski Zid. Priča je snimljena fotoreporterskim stilom, ali sa estetskim pristupom, tako da je možemo nazvati i umjetničkom.
Izložba Harisa Memije "Fotografije iz daleke Kine"
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive

Priča je snimljena fotoreporterskim stilom, ali sa estetskim pristupom, tako da je možemo nazvati i umjetničkom.

Osim što dominiraju fotografije sačuvane prošlosti, izložba pokazuje i kako izgleda moderna Kina kroz dva najvažnija njena grada. Danas, u doba interneta i avionskog saobraćaja, ništa nije daleko, ali autor se odlučio za naziv "...iz daleke Kine" jer mu je želja da približi lokalnoj publici motive koje su još uvijek "daleki" i da upozna publiku sa egzotičnim detaljima koji se ne mogu vidjeti često u medijima. Fotografija je, ustvari, najbolji medij za to. Ona ne treba prevodioca, fotografija govori sve jezike. Poznata je misao "Jednom vidjeti je lakše za povjerovati, nego o tome istom čuti hiljadu puta".

Svi su dobrodošli na otvaranje da uz prigodan koktel autor ponudi i dodatna objašnjenja uz izložene motive. Naime, osim Memije, biti će prisutni i naši prijatelji iz ambasade NR Kine i novootvorenog Konfučijevog centra u Sarajevu koji će svojom radošću upotpuniti atmosferu još toplijom – jer 1.oktobar je Nacionalni dan NR Kine.

Izvor: klix.ba