Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Izgradnja pruge Beograd-Budimpešta do kraja godine

Izgradnja pruge Beograd-Budimpešta do kraja godine


Na sastanku predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora NR Kine Li Mančanga, potvrđeno je da će izgradnja pruge Beograd-Budimpešta početi do kraja godine

Na današnjem sastanku predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančangom, potvrđeno je da će izgradnja pruge Beograd-Budimpešta, projekat od strateškog značaja za Srbiju, početi do kraja godine.

Li Mančang - VučićPremijer Vučić i predsednik kineske vlade Li Kećiang dogovorili su taj projekat na sastanku u Beogradu u decembru prošle godine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

 

Premijer Vučić i ambasador Li razmatrali su i mogućnosti realizacije novih projekata u oblasti putne infrastrukture, kao i poljoprivrede i izvoza prehrambenih proizvoda iz Srbije u Kinu.

Tema sastanka bila je i saradnja u oblasti proizvodnje građevinskih mašina i kamiona u okviru kineskih investicija uz mogućnost izvoza na kinesko tržište. Veliki potencijal za saradnju postoji i u oblasti informacionih tehnologija i izrade softvera.

Premijer Vučić prihvatio je poziv da učestvuje na Samitu Kine i 16  zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji će biti održan u Pekingu krajem godine. 

Premijer Vučić pozvao je kineske građane da iskoriste turistički potencijal naše zemlje i posete Srbiju, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: tanjug.rs