Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Izgradnja dobrostojećeg društva u svakom pogledu

Izgradnja dobrostojećeg društva u svakom pogledu


Slavno poglavlje u razvoju ljudskih prava u Kini
Kineska porodica

Kancelarija za informacije Državnog saveta izdala je 12. avgusta Belu knjigu pod nazivom „Izgradnja dobrostojećeg društva na sveobuhvatan način: slavno poglavlje razvoja ljudskih prava u Kini”.

U Beloj knjizi se navodi da izgradnja dobrostojećeg društva na sveobuhvatan način predstavlja glavnu nacionalnu razvojnu strategiju koju sprovode Komunistička partija Kine i kineska vlada radi poboljšanja dobrobiti ljudi, podizanja nivoa zaštite ljudskih prava i modernizacije zemlje.


Kina je na sveobuhvatan način izgradila dobrostojeće društvo, učvrstila temelje ljudskih prava, obogatila razumevanje i viziju ljudskih prava, što znači sveobuhvatan razvoj ljudskih prava svakog pojedinca. Na ovaj način, Kina ispisuje slavno poglavlje o ljudskim pravima koje će negovati i štititi sve ljude.

U Beloj knjizi se ističe da se izgradnjom dobrostojećeg društva na sveobuhvatan način otvara nova oblast ljudskih prava, eliminiše apsolutno siromaštvo i ostvaruje pravo na osnovni životni standard. Promovisanje ljudskih prava se odvija razvojem ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava, razvojem kvalitetnih zakona i dobre uprave radi zaštite građanskih i političkih prava ljudi, te promovisanjem društvene jednakosti kako bi se zaštitili prava i interesi određenih grupa.

U Beloj knjizi se takođe navodi da kinesko stanovništvo čini skoro petinu ukupnog svetskog stanovništva, te da sveobuhvatna izgradnja kineskog dobrostojećeg društva predstavlja važnu prekretnicu u svetskoj istoriji razvoja borbe za ljudska prava. U velikom procesu izgradnje prosperitetnijeg društva u svakom pogledu, Kina je ostvarila uspešne prakse i iskustva u poštovanju i zaštiti ljudskih prava, obogaćujući kinesku mudrost, te pružajući kineska rešenja za poboljšanje životnih uslova i blagostanja.

U Beloj knjizi se konačno ističe da ne postoji najbolja zaštita ljudskih prava, samo bolja. Svestranom izgradnjom dobrostojećeg društva postavlja se nova polazna osnova za razvoj i napredak ljudskih prava u Kini. Na novom putu izgradnje socijalističke moderne zemlje na sveobuhvatan način, Komunistička partija Kine će prigrliti novu fazu razvoja, implementirati novi razvojni koncept, izgraditi novi razvojni obrazac, promovisati visokokvalitetni razvoj, te i dalje ohrabrivati sve ljude da žive srećnijim i kvalitetnijim životom. Kina će sasvim sigurno dati nove i veće doprinose razvoju ljudskih prava u svetu.

Izvor: politika.rs