Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Izaslanstvo prijateljskog kineskog grada Ningboa u posjetu Rijeci

Izaslanstvo prijateljskog kineskog grada Ningboa u posjetu Rijeci


U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za peteročlano izaslanstva prijateljskog kineskog grada Ningboa, koja u Rijeci borave u službenom posjetu

Rijeka, 1. srpnja 2015.
U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za peteročlano izaslanstva prijateljskog kineskog grada Ningboa, koja u Rijeci borave u službenom posjetu. Na prijemu je bilo riječi o razvitku gospodarske suradnje grada Rijeke i Ningboa, te o zajedničkim potencijalima obrazovanja, sporta i kulture. Dosada je u glavni interes svih izaslanstava iz Ningboa koja su posjećivala Rijeku bila uglavnom luka. U ime Grada Rijeke, izaslanstvo Grada Ningboa primila je predsjednica Gradskoga vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić-Bukovac, koja se gostima zahvalila na učinkovitim naporima Ningboa u smislu turističke promocije Rijeke te je napomenula važnost uspostave charter linija između Zračne luke Rijeka i Ningboa, što bi početnim naporima Ningboa moglo dati vrijedan zamah u daljnjem razvoju turizma između Kine i Hrvatske.

 

Izaslanstvo kineskog grada Ningboa u posjetu Rijeci

 

Izaslanstvo Ningboa činili su FAN Yi, zamjenik predsjedavajućeg, CPPCC (Chinese People's Political Consultative Conference) Odbor Ningbo, PAN Changxu, generalni direktor, Komisija za poljoprivredni i ruralni razvoj, CPCC Odbor Ningbo, HUANG Ping, zamjenik generalnog direktora, Ured za međunarodne poslove, Grad Ningbo , CAI Guifen, generalna tajnica, CPPCC Područni ured Ningbo Yinzhou te PAN Beier, prevoditeljica, Ured za međunarodne poslove, Grad Ningbo.

Peteročlano izaslanstvo prijateljskog lučkog grada Ningboa sastalo se po dolasku u Rijeku s predstavnicima Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke, Sveučilišta u Rijeci te Znanstveno-tehnološkog parka Rijeka. Razgovaralo se o mogućnostima produbljivanja suradnje, koja traje od 2011. godine.

 

Ningbo je lučki grad na sjeveroistoku kineske Provincije Zhejiang. Grad ima oko 8 milijuna stanovnika, a nalazi se oko 220 km južno od Shanghaia. Danas je Ningbo najvažnija kineska luka za izvoz električnih proizvoda, tekstila, živežnih namirnica i industrijske opreme. Svake godine početkom lipnja u Ningbou se odvija veliki sajam roba kineske potrošnje te susret gospodarstvenika i investitora iz cijeloga svijeta.

Do sada su Rijeku posjetili grupa gospodarstvenika iz Ningboa u listopadu 2012., potom u travnju 2013 te u kolovozu 2013. U lipnju 2014. također je bila grupa gospodarstvenika iz Ningboa u Rijeci, u pratnji grupe novinara.

Izvor: rijeka.hr