Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Izaslanstvo Narodne vlade provincije Henan posjetilo predsjednika FBiH

Izaslanstvo Narodne vlade provincije Henan posjetilo predsjednika FBiH


Predsjednik FBiH Marinko Čavara juče je primio u posjet izaslanstvo Narodne vlade provincije Henan u sastavu: Wang Baocun, zamjenik načelnika Stalnog povjerenstva Svekineskog narodnog kongresa Henan provincije, Zhao Peng, načelnik Povjerenstva za poslove ruralnog područja Stalnog povjerenstva Svekineskog narodnog

Predsjednik FBiH Marinko Čavara juče je primio u posjet izaslanstvo Narodne vlade provincije Henan u sastavu: Wang Baocun, zamjenik načelnika Stalnog povjerenstva Svekineskog narodnog kongresa Henan provincije, Zhao Peng, načelnik Povjerenstva za poslove ruralnog područja Stalnog povjerenstva Svekineskog narodnog kongresa Henan provincije Yang Weibin, zamjenik načelnika Uprave za vanjske poslove i dijaspore Vlade Henan provincije, Fang Weiping, zamjenik direktora Akademije za poljoprivrednu nauku Henan provincije, You Hua, predstavnik vanjskih poslova Henan provincije.

Sastanku je nazočio i veleposlanik NR Kine u BiH Dong Chunfeng koji se zahvalio predsjedniku FBiH na zalaganju za jačanje suradnje sa NR Kinom.

Zamjenik načelnika Stalnog povjerenstva Svekineskog narodnog kongresa Henan provincije Wang Baocun upoznao je predsjednika FBiH sa stanjem u Henan provinciji i iskazao zanimanje za suradnju sa FBiH.

„Henan provincija je smještena u središnjem dijelu NR Kine i jedna je od najmnogoljudnijih provincija, obzirom da broji 106 milijuna stanovnika. Provincija Henan je od velike važnosti za NR Kinu, obzirom na razvijen ekonomski i gospodarski sektor, a godišnje proizvede oko 6 milijuna tona žitarica.Uz bogate resurse u turizmu, gospodarstvu i ekonomiji, provincija Henan predstavlja kolijevku kineske tradicije i kulture. Sve ove činjenice predstavljaju dobar temelj za buduću suradnju Henan provincije i Federacije BiH. Zainteresirani smo za istraživanje mogućnosti za suradnju na području turizma, gospodarstva, i kulture.“ kazao je gosp. Baocun.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara zahvalio se na zanimanju za Federaciju BiH i izrazio spremnost za suradnju.

„Federaciji BiH i BiH je, pored euroatlanskog puta, potrebna i suradnja sa velikim zemljama kao što je NR Kina. Pored gospodarskog sektora, trebamo jačati suradnju i u ekonomskom, turističkom i kulturnom sektoru. Nadam se da ćete, tijekom Vaše prve posjete Federaciji BiH, dobiti informacije o sektorima koji su u domeni Vašeg zanimanja i da ćemo time započeti uspješnu suradnju.“ ,istakao je predsjednik FBiH.

Izvor: predsjednikfbih.gov.ba