Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Istorija Kine prikazana statuama


PEKING – Kina je zemlja poznata po turbulentnoj prošlosti i nevjerovatnim istorijskim arhitektonskim čudima. Međutim, u posljednje vrijeme postaje poznata i po veoma čudnim spomenicima. Vodopad napravljen od WC školjki u Foshanu je dug sto metara i visok pet metara. Ova umjetnička instalacija je dio lokalno

PEKING – Kina je zemlja poznata po turbulentnoj prošlosti i nevjerovatnim istorijskim arhitektonskim čudima. Međutim, u posljednje vrijeme postaje poznata i po veoma čudnim spomenicima.

Vodopad napravljen od WC školjki u Foshanu je dug sto metara i visok pet metara. Ova umjetnička instalacija je dio lokalnog sajma grnčarije i proizvoda od porcelana.

Bi Heng, student umjetnosti u Pekingu, napravio je deset metara visokog robota, koji je težak skoro dvije tone. Robot je napravljen od djelova starog kineskog vojnog kamiona.

Prsten života u Fushunu je napravljen od 3.000 tona čelika i 12.000 LED svjetala. Prsten je visok 157 metara.

U Erenhotu, na granici između Kine i Mongolije, mogu se vidjeti dva brontosaura koji se ljube iznad auto-puta.

Spomenik postavljen u čast dva prijateljski raspoložena praseta se nalazi u Zhengzhou. Statua posvećena kompjuterskom mišu se nalazi u gradu Xi’an u provinciji Shaanxi. Xi’an je jedan od najstarijih kineskih gradova.

Ispred fabrike kamiona u Yunnanu se nalazi 12 metara visoka statua Optimus Primea. U gradu Lanzhou se može vidjeti najveća porcija poznatih nudli sa govedinom.

U Pekingu se nalazi statua automobila BMW Z4 napravljena od kamena. Ono što iznenađuje je činjenica da je unutrašnjost automobila u potpunosti uređena.

Statua Lao-Tzua, kineskog filozofa, je izgrađena u Shuzou 2012. godine. Statua je izazvala kontroverze zbog isplaženog jezika. Mnogi su kazali kako statua zbog toga izgleda kao da povraća ili kao da prikazuje obješenog čovjeka.

Izvor: pobjeda.me