Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Istaknute predstavnice crnogorskog javnog života na prijemu o kineskoj kulturi

Istaknute predstavnice crnogorskog javnog života na prijemu o kineskoj kulturi


Wang Yanmei, supruga kineskog veleposlanika u Crnoj Gori, u Podgorici je 26. studenog organizirala prijem s glavnom temom "Kineska kultura". Na događaj su bile pozvane istaknute predstavnice crnogorske javnosti. Prijem je posvećen tradicionalnim kineskim glazbenim instrumentima, kineskom šahu, kineskoj kaligrafiji

Wang Yanmei, supruga kineskog veleposlanika u Crnoj Gori, u Podgorici je 26. studenog organizirala prijem s glavnom temom "Kineska kultura". Na događaj su bile pozvane istaknute predstavnice crnogorske javnosti.

Prijem je posvećen tradicionalnim kineskim glazbenim instrumentima, kineskom šahu, kineskoj kaligrafiji i slikarstvu. Wang Yanmei je gostima predstavila koliko su ove stvari važne u svakodnevnom životu Kineza. Supruge kineskih predstavnika u Veleposlanstvu Narodne Republike Kine u Podgorici gostima su praktično pokazale vještinu kaligrafije i slikarstva, što je doživjelo visoke ocjene. Gošće su na kraju prijema izrazile želje da kinesko veleposlanstvo organizira sate učenja kaligrafije i tako unaprijedi razvoj i širenje ove vještine.

Izvor: croatian.cri.cn