Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ispitivanje zainteresovanosti srpske privrede za učešće na Sajmu investicija i trgovine Kina

Ispitivanje zainteresovanosti srpske privrede za učešće na Sajmu investicija i trgovine Kina


U cilju unapređenja trgovinske i ekonomske saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, a u skladu sa Beogradskim smernicama za saradnju NR Kine i CIEZ sa Trećeg sastanka šefova vlada NR Kine i CIEZ, planirano je da od 8. do 12. juna 2015. godine u gradu Ningbo, u okviru već postojećeg Međunarodnog sa

U cilju unapređenja trgovinske i ekonomske saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, a u skladu sa Beogradskim smernicama za saradnju NR Kine i CIEZ sa Trećeg sastanka šefova vlada NR Kine i CIEZ, planirano je da od 8. do 12. juna 2015. godine u gradu Ningbo, u okviru već postojećeg Međunarodnog sajma kineske robe široke potrošnje, bude održan i Sajam investicija i trgovine Kina - zemlje Centralne i Istočne Evrope (China –CEEC Investment and Trade Expo – CEEC Expo), u okviru kojeg se predviđa i održavanje tematske izložbe proizvoda iz zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Grad Ningbo je lociran u jugoistočnom delu Kine, u provinciji Džeđiang. Nalazi se u neposrednoj blizini Šangaja. Izgradnjom mosta preko zaliva Hangdžou (u dužini od oko 35,6 km), skraćen je put između Ningboa i Šangaja sa 400 na 80 km. Provincija Džeđiang je jedna od provincija sa najdinamičnijim razvojem u NR Kini. Ningbo ima oko 10 miliona stanovnika. Sa nekoliko okolnih provincija predstavlja tržište od više stotina miliona potrošača.
Organizatori Sajma su Ministarstvo trgovine NR Kine i gradska vlada Ningboa, a radi pružanja podrške potencijalnim izvoznicima iz zemalja Centralne i Istočne Evrope i ostvarivanja veće uravnoteženosti u spoljnotrgovinskoj razmeni između Kine i ovih zemalja, organizatori za izlagače-preduzeća iz 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope obezbeđuju besplatan izložbeni prostor (štandovi 3x3 metra sa standardnom opremom), dok se od izlagača očekuje da sami snose sve ostale troškove učešća na Sajmu.
Odluka o učešću na Sajmu biće doneta u zavisnosti od interesa srpskih privrednih društava, te Vas molimo da Vašu načelnu zainteresovanost za učešće na ovom Sajmu iskažete slanjem popunjene Preliminarne prijave na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 28.04.2015. godine.
Ostali troškovi učešća biće određeni naknadno, u skladu sa donošenjem pozitivne odluke o organizaciji učešća na Sajmu.

Izvor: pkv.co.rs