Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ispitivanje interesa hrvatskih tvrtki za aktivnosti u vezi s kineskim tržištem


Hrvatska gospodarska komora u suradnji s kineskim partnerima planira organizaciju nekoliko velikih gospodarskih događanja tijekom svibnja i lipnja ove godine

S ciljem produbljenja dosadašnje bilateralne gospodarske suradnje s Kinom, u okviru inicijative 16+1 te strategije kineskog predsjednika One Belt, One Road (Jedan pojas, jedan put) Hrvatska gospodarska komora u suradnji s kineskim partnerima planira organizaciju nekoliko velikih gospodarskih događanja tijekom svibnja i lipnja ove godine.

OD 30.05.2016 DO 16.06.2016
PRIJAVE DO: 01.04.2016

1.    Hrvatsko-kineski investicijski i trgovinski forum u Zagrebu (30. svibnja 2016.)

U suradnji s Kineskim vijećem za promicanje međunarodne trgovine pokrajine Zhejiang (China Council for Promotion of International Trade of Zhejiang Province, skraćeno CCPIT Zhejiang) 30. svibnja 2016. u Zagrebu organizirat će se Hrvatsko-kineski investicijski i trgovinski forum na kojemu će, prema prvim najavama, sudjelovati više od 70 kineskih tvrtki iz različitih područja djelovanja.

Uz prezentacije o uzajamnim mogućnostima suradnje i ulaganja, forum će pružiti priliku predstavnicima tvrtki za održavanje individualnih poslovnih razgovora. Kineska strana zamolila nas je da im dostavimo interes hrvatskih tvrtki kako bi mogli na vrijeme pronaći odgovarajuće partnere. Ljubazno molimo, ako ste zainteresirani za sudjelovanje da svoj interes iskažete slanjem popunjenog prijavnog obrasca iz pratećih dokumenata do 1. travnja 2016. godine na elektroničku adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

U obrascu molimo naznačite interes za spomenuti forum.

2.    Organizacija odlaznog izaslanstva na drugi Sajam ulaganja i trgovine Kine i 16 zemalja Srednje i Istočne Europe u kineskom gradu Ningbo i sudjelovanje na poslovnim forumima (Ningbo i Šangaj)

S ciljem boljeg povezivanja Kine i 16 zemalja Srednje i Istočne Europe, Ministarstvo trgovine NR Kine drugu godinu zaredom organizira specijalizirani format sajma ulaganja i trgovine (2nd China-CEEC Investment and Trade Expo) koji će se održati u kineskom gradu Ningbo, pokrajina Zhejiang, od 9. do 12. lipnja 2016. godine. Uz potporu Veleposlanstva NR Kine u Zagrebu, HGK planira organizirati nastup hrvatskih tvrtki na sajmu. Trošak najma štanda i osnovne opreme pokriva kineski organizator, Ministarstvo trgovine NR Kine.

Međunarodni sajam robe široke potrošnje u gradu Ningbo održava se već petnaestu godinu zaredom, a drugi put u novom formatu, tako da sada sajam uključuje i:

-       izložbu proizvoda široke potrošnje zemalja Srednje i Istočne Europe, 

-       forum guvernera i gradonačelnika gradova zemalja Srednje i Istočne Europe, 

-       simpozij o ulaganjima i suradnji Kine sa zemljama Srednje i Istočne Europe,

-      poslovno povezivanje putem E-trgovine tvrtki iz Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe, 

-       edukacijski forum,

-       promociju turizma zemalja Srednje i Istočne Europe, 

-       razmjenu u području kulture, likovne umjetnosti i sporta te

-       suradnju medija.

S obzirom na vrlo široki format sajma te velik broj sudionika, s ciljem još boljeg isticanja hrvatskih tvrtki i proizvoda, HGK trenutno razmatra mogućnost da tijekom sajma organizira i dodatni Kinesko-hrvatski poslovni forum s partnerskom institucijom CCPIT Zhejiang te po završetku događanja u gradu Ningbo i dodatni Kinesko-hrvatski poslovni forum u Šangaju (Šangaj je brzom cestom udaljen niti dva sata vožnje). 

U skladu sa svim navedenim, trenutno ispitujemo interes hrvatskih tvrtki za sudjelovanje u navedenim aktivnostima u vezi s Kinom. U nastavku na broj zainteresiranih sudionika, definirat će se daljnje aktivnosti i troškovi, o čemu će zainteresirani biti pravovremeno obaviješteni.

Stoga ljubazno molimo: ako ste zainteresirani za neko od navedenih događanja, ispunjeni prijavni obrazac dostavite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 1. travnja 2016. godine.

Napominjemo da je prijava za sva događanja putem istog (jednog) obrasca koji se nalazi pod pratećim dokumentima te molimo da naznačite (zaokružite/podebljate) događanje koje vas zanima za sudjelovanje.

Slanje obrasca ne obvezuje vas na sudjelovanje već je primarno iskaz interesa. O sudjelovanju se može odlučiti i po primitku dodatnih informacija u vezi s troškovima i samom organizacijom sajma.

Izvor: hgk.hr