Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Investicijski projekti BiH na sajmu u Kini


Na sastanku sa predstavnicima ambasade Narodne Republike Kine rukovodstvo FIPA-e je razgovaralo o učešću predstavnika Agencije na Sajmu investicija i trgovine od 8. do 12. juna u Ningbou

Na sastanku sa predstavnicima ambasade Narodne Republike Kine rukovodstvo FIPA-e je razgovaralo o učešću predstavnika Agencije na Sajmu investicija i trgovine od 8. do 12. juna u Ningbou u Kini, kao i na 3. sastanku Kontakt mehanizma za agencije za strana ulaganja Kine i zemalja istočne i centralne Europe koji će se održati 10. juna u okviru sajma.

Sastanak sa predstavnicima ambasade Narodne Republike Kine i rukovodstva FIPA-eNa sastanku sa predstavnicima ambasade Narodne Republike Kine rukovodstvo FIPA-e je razgovaralo o učešću predstavnika Agencije na Sajmu investicija i trgovine od 8. do 12. juna u Ningbou u Kini, kao i na 3. sastanku Kontakt mehanizma za agencije za strana ulaganja Kine i zemalja istočne i centralne Europe koji će se održati 10. juna u okviru sajma.

Predstavnici FIPA-e će ovom prilikom predstaviti investicijske projekte Bosne i Hercegovine i radit će na pronalasku kineskih investitora radi ulaganja u BiH.

Jedanaest kompanija iz Bosne i Hercegovine će se predstaviti na ovoj manifestaciji, a na otvaranju sajma, gostima i posjetiocima će biti poslužena vina iz BiH, koja su pobudila interes na kineskom tržištu. Također se pojavio i interes za uvoz sokova iz BiH, pa kineska ambasada preporučuje domaćim proizvođačima sokova da posjete Ningbo ovim povodom. 

Ove činjenice dodatno potvrđuju značaj i potrebu predstavljanja i učešća BiH na privrednim dešavanjima u Kini radi povećanja privredne suradnje, saopšteno je iz FIPA-e.

Izvor: vijesti.ba