Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Intervju Hrvatskog Narodnog radija s kineskim veleposlanikom u Hrvatskoj, Shen Zhifeijom

Intervju Hrvatskog Narodnog radija s kineskim veleposlanikom u Hrvatskoj, Shen Zhifeijom


Dana 24. listopada 2012., kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei je dao intervju za Hrvatski Narodni radio. Shen je odgovorio na niz pitanja o ekonomskoj i trgovinskoj suradnji Kine i Hrvatske, potencijalu uzajamnih ulaganja te o dolasku Kineza u turizam u Hrvatskoj itd. Veleposlanik Shen je dao prikaz trenutn

Dana 24. listopada 2012., kineski veleposlanik u Hrvatskoj Shen Zhifei je dao intervju za Hrvatski Narodni radio. Shen je odgovorio na niz pitanja o ekonomskoj i trgovinskoj suradnji Kine i Hrvatske, potencijalu uzajamnih ulaganja te o dolasku Kineza u turizam u Hrvatskoj itd.

Veleposlanik Shen je dao prikaz trenutne situacije ekonomske i trgovinske suradnje između Kine i Hrvatske te njihov razvojni izgled, pored čega je izrazio da uspostava nove suradničke platforme između Kine i zemalja srednjoistočne Europe će doprinjeti jačanju ekonomske i trgovinske suradnje dviju zemlje, čime će se osobito potaknuti uzajamna ulaganja. Dodao je da se ovih godina ostvario izvoz viskokvalitetnih karakterističnih hrvatskih proizvoda u Kinu uz dobar prijem kod kineskih potrošača, gdje je kineska strana sretna zbog razvoja ekonomskog i trgovinskog pozitivnog balansa. Sve više i više kineskih poduzeća posjećuje Hrvatsku, nadležna tijela obiju vlada aktivno istražuju i promiču sudjelovanje kineskih poduzeća u velikim i srednjim projektima u hrvatskoj infrastrukturi, novim energijama i drugim područjima.

Kineske tvrtke najprije se trebaju upoznati s hrvatskim tržištem, relevantnim zakonima, njezinom politikom i kulturom itd. Hrvatska također naporno radi na poboljšanju klime za ulaganja. Posljednih nekoliko godina brzo je rastao broj Kineza koji su posjetili Hrvatsku, te veleposlanik vjeruje da će s pristupanjem Hrvatske Europskoj uniji, doći do daljnjeg opuštanja viznog režima, čime će Hrvatska privući još više kineskih turista.

Izvor: croatian.cri.cn