Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Inicijativa za otvaranje direktne avio linije između Podgorice i nekog od gradova Sečuana

Inicijativa za otvaranje direktne avio linije između Podgorice i nekog od gradova Sečuana


Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i zamjenik guvernera kineske provincije Sečuan Liu Či, potspisali su Memorandum o razumijevanju između Glavnog grada i Sečuana, čime su se stekli i formalni uslovi za uspostavljanje konkretne saradnje između Podgorice i jedne od ekonomski najrazvijenih kineskih provi

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i zamjenik guvernera kineske provincije Sečuan Liu Či, potspisali su Memorandum o razumijevanju između Glavnog grada i Sečuana, čime su se stekli i formalni uslovi za uspostavljanje konkretne saradnje između Podgorice i jedne od ekonomski najrazvijenih kineskih provincija. Potpisivanju Memoranduma prethodila je posjeta kineske delegacije Glavnom gradu, prilikom koje je iskazano obostrano interesovanje za uspostavljanje saradnje između Podgorice i Sečuana.

Gradonačelnik Podgorice je istakao da je, imajući u vidu tradicionalno dobre i prijateljeske odnose, današnje potpisivanje Memoranduma samo još jedna potvrda nastavka uspješne saradnje i partnerskog odnosa između Kine i Crne Gore.

– On je izrazio uvjerenje da će se implementacijom ovog Memoranduma u narednom periodu unaprijediti saradnja, posebno u oblasti ekonomije, turizma, saobraćaja i ostalim privrednim granama koje mogu biti od obostranog interesa, saopšteno je iz PG Biroa.

Stijepović je, dodaju, izrazio zadovoljstvo što će se činom potpisivanja Memoranduma podstaći kineski investitori da svoj kapital ulažu u Podgoricu i Crnu Goru, što će rezultirati i otvaranjem novih radnih mjesta i jačanju crnogorske ekonomije.

Predstavnici kineske delegacije su rukovodstvu gradske uprave saopštili da će kineska vlada sufinansirati jedan od kapitalnih projekata Glavnog grada, čime će doprinijeti dinamičnom razvoju Podgorice.

– Oni su istakli da imaju namjeru da kroz partnerstvo sa Glavnim gradom pokrenu inicijativu za otvaranje direktne avio linije između Podgorice i nekog od gradova Provincije Sečuan, kako bi zajednički doprinijeli razvoju turizma u Crnoj Gori, kazali su u PG Birou.

Takođe, delegacija Sečuana je iskazala i posebno interesovanje za crnogorska vina i njihov plasman na kinesko tržište.

Izvor: aktuelno.me