Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Imamović primio Ambasadoricu Narodne Republike Kine


Jasmin Imamović, u prisustvu svojih saradnika, primio je danas, u nastupnu posjetu, Ambasadoricu Narodne Republike Kine, u BiH, Chen Bo

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, u prisustvu svojih saradnika, primio je danas, u nastupnu posjetu, Ambasadoricu Narodne Republike Kine, u BiH, Chen Bo i saradnike. Ambasadorica Bo, istakla je da je Narodna Republika Kina, zainteresovana za proširenje dosadašnje saradnje, sa partnerima u Bosni i Hercegovini, te da je Tuzla, jedan od gradova koji posjeduje veoma dobre preduvjete za unapređenje ekonomske saradanje.

Jasmin Imamović, u prisustvu svojih saradnika, primio je danas, u nastupnu posjetu, Ambasadoricu Narodne Republike Kine, u BiH, Chen BoTakođer, kazala je Ambasadorica Bo, da je veliki interes Narodne Republike Kine, za saradnju sa BiH, u oblastima šumarstva, poljoprivrede, energetike i visoke tehnologije, te da će se ona u svom mandatu osobno zalagati za intenziviranje postojeće saradnje i time pridonijeti ekonomskom razvoju. 

Gradonačelnik Imamović izrazio je uvjerenje da će se postojeći odnosi između Narodne Republike Kine i BiH nastaviti razvijati i u budućnosti, jer saradnja s jednom od zemalja sa najvećom stopom razvoja, pridonosi jačanju privrede i stabilizaciji ekonomskog stanja u BiH. Grad Tuzla ima velike potencijale, za saradnju u proizvodnji, trgovini, turizmu a posebno u elektroenergetskom sektoru, za šta je i iskazan interes, u vezi sa izgradnjom Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli. Ambasadorica Bo je potvrdila da će Blok 7, biti građen u skladu sa najvišim ekološkim, europskim pa i svjetskim standaridma i savremenim tehnologijma, za šta se posebno založio i gradonačelnik Imamović. Ambasadorica Bo i gradonačelnik Imamović su se složili da će se izgradnjom Bloka 7 TE u Tuzli, otvoriti velike mogućnosti za privlačenje novih kineskih investicija i u druge sektore, te tako omogućiti očuvanje postojećih radnih mjesta, posebno u rudarstvu, kao i otvaranje novih radnih mjesta u drugim sektorima.

Izvor: bhstring.net