Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ilić: U izgledu ulaganja od preko milijardu dolara

Ilić: U izgledu ulaganja od preko milijardu dolara


Ministar građevine i urbanizma u Vladi Republike Srbije, Velimir Ilić, u razgovoru za Kineski međunarodni radio izjavio je da je Narodna Republika Kina postala glavni partner njegovog ministarstva i da su u izgledu poslovi vredni preko milijardu dolara. Ilić je pojasnio da misli na ugovor od 340 miliona do


Ministar građevine i urbanizma u Vladi Republike Srbije, Velimir Ilić, u razgovoru za Kineski međunarodni radio izjavio je da je Narodna Republika Kina postala glavni partner njegovog ministarstva i da su u izgledu poslovi vredni preko milijardu dolara.

Ilić je pojasnio da misli na ugovor od 340 miliona dolara za izgradnju auto-puta, koji je već ratifikovala Narodna skupština u Beogradu i na dve koncesije za izgradnju putne infrastrukture, vredne ukupno 700 miliona dolara. Prema njegovim rečima, kineske kompanije ušle su u najuži izbor za odabir partnera za realizaciju ovih koncesija.

Prema Ilićevim rečima, Kina je povoljnim kreditima i odlukom da osnuje Sekretarijat za saradnju sa državama centralne i istočne Evrope pokazala dobru volju da pomogne, a Beograd se pokazao kao najspremniji od svih u realizaciji projekata. Ilić je svoju tvrdnju potkrepio činjenicom da je, kako je naglasio, njegovo ministarstvo prvo došlo u priliku da koristi sredstva iz kineskog fonda, vrednog deset milijardi dolara.

Izvor: serbian.cri.cn