Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ilić: "Šandong haj-spid" gradi deo Koridora 11

Ilić: "Šandong haj-spid" gradi deo Koridora 11


Ministarstvo građevine i urbanizma trebalo bi u sredu da potpiše predugovor za gradnju autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga sa jednom od najvećih građevinskih kompanija Kine "Šandong haj-spid", najavio je u utorak ministar Velimir Ilić. Po njegovim rečima, deonica budućeg autoputa prema Crnoj

Ministarstvo građevine i urbanizma trebalo bi u sredu da potpiše predugovor za gradnju autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga sa jednom od najvećih građevinskih kompanija Kine "Šandong haj-spid", najavio je u utorak ministar Velimir Ilić.

Po njegovim rečima, deonica budućeg autoputa prema Crnoj Gori od Obrenovca do Ljiga je spremna za gradnju i ostalo je samo da se potpiše predugovor i preda Eksim banci Kine koja će finansirati radove.

Ilić je naveo da će se autoput od takozvanog Kineskog mosta u Beogradu do Obrenovca najverovatnije graditi javno-privatnim partnerstvom i da je to već "izdogovarano" takođe sa Kinezima.

Generalni direktor "Šandong haj-spida" Meng Jan je ranije izjavio Tanjugu da je ta kompanija zainteresovana za koncesionu gradnju autoputa od Beograda do Obrenovca, uz povoljan državni kredit Kine, kao i ostalih deonica Koridora 11 i regionalnog autoputa Pojate-Preljina. Jedan od najpoznatijih gradjevinskih poduhvata kompanije "Šandong haj-spid" je izgradnja najdužeg mosta na svetu od 42 kilometra.

Izvor: serbian.cri.cn