Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Huavei razmatra otvaranje IT centra u Srbiji

Huavei (Huawei) razmatra mogućnost otvaranja informaciono tehnološkog (IT) centra u Srbiji
Huavei razmatra otvaranje IT centra u Srbiji
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive

Huavei u Srbiji?

"Kineske kompanije već učestvuju u velikim infrastrukturnim projektima u Srbiji, što svakako treba da se nastavi, ali bilo bi jako korisno za obe strane ukoliko bi kineske kompanije odlučile da investiraju i u srpsku proizvodnju", rekao je on.

Nikolić je dodao da bi za Huavei bilo interesantno da razmisli o izgradnji svog IT centra na teritoriji Srbije, koja za to ima mogućnosti i izvanredne kadrove, školovane u Srbiji i inostranstvu.

Vang je predlog predsednika Srbije ocenio kao ideju o kojoj Huavei već neko vreme ozbiljno razmišlja, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje u saopštenju, Vang je informisao Nikolića o potencijalima kompanije Huavei tehnolodžis i izrazio veliko interesovanje za dugoročno poslovanje te kompanije u Srbiji i istakao da je njegova želja da Huavej, kroz partnerski odnos sa Srbijom, doprinese razvoju domaće privrede.

Huavei je jedan od najvećih proizvođača telekomunikacione opreme u svetu, zapošljava oko 170.000 ljudi, a u Srbiji posluje od 2005. godine i sarađuju sa srpskim kompanijama i institucijama, poput Telekoma Srbije, Telenora, Ministarstva odbrane i Ministastva unutrašnjih poslova.

Izvor: rtv.rs