Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

"Huang hai" zainteresovan za "Zastava kamione"

"Huang hai" zainteresovan za "Zastava kamione"


Za privatizaciju fabrika za proizvodnju kamiona i specijalnih vozila iz sastava grupe „Zastava vozila" zainteresovana je kineska firma "Huang hai", saznaje beogradski Danas. Menadžment te kompanije boravio je krajem minule sedmice u Kragujevcu i Beogradu, gde su se susreli sa srpskim zvaničnicima, a razgovori o

Za privatizaciju fabrika za proizvodnju kamiona i specijalnih vozila iz sastava grupe „Zastava vozila" zainteresovana je kineska firma "Huang hai", saznaje beogradski Danas.

Menadžment te kompanije boravio je krajem minule sedmice u Kragujevcu i Beogradu, gde su se susreli sa srpskim zvaničnicima, a razgovori o mogućem partnerstvu biće nastavljeni u Kini, tokom predstojeće posete državne delegacije Srbije koju će predvoditi predsednik Tomislav Nikolić.

U sastavu te delegacije biće i generalni direktor grupe "Zastave vozila" Dragan Srejović, dok će u septembru u Kinu otputovati i poslovodstvo "Zastava kamiona".

Kineski partneri su, prema saznanjima lista Danas, najpre zainteresovani za poslovno-industrijsku saradnju sa "Zastava kamionima" i "Specijalnim vozilima", a potom i za privatizaciju tih fabrika.

U prošlonedeljnim pregovorima nagovešteno je da bi "Huang Hai" mogao da ponudi sklapanje kamiona i kombija iz svog proizvodnog programa, dok bi se u pogonima u Kini montirala "Zastavina" vojna neborbena vozila, čija je proizvodnja osvojena u ovdašnjoj fabrici kamiona.

Najavljena je i mogućnost sklapanja kineskih pik-apova u somborskim "Specijalnim vozilima".

Preostale firme iz sastava Grupe "Zastava vozila" nalaze u restrukturiranju i status tih preduzeća mora da bude regulisan do sredine naredne godine, podse'a Danas.

Izvor: serbian.cri.cn