Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Hrvatsko-kineski forum o suradnji prehrambene industrije

Hrvatsko-kineski forum o suradnji prehrambene industrije


Na inicijativu Kineske komore za uvoz i izvoz prehrambenih proizvoda, prirodnih proizvoda te životinjskih nusproizvoda (CFNA), danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održan Hrvatsko-kineski poslovni forum, čiji je glavni cilj bio upoznavanje s mogućnostima suradnje gospodarstvenika dviju zemalja na područj

Na inicijativu Kineske komore za uvoz i izvoz prehrambenih proizvoda, prirodnih proizvoda te životinjskih nusproizvoda (CFNA), danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održan Hrvatsko-kineski poslovni forum, čiji je glavni cilj bio upoznavanje s mogućnostima suradnje gospodarstvenika dviju zemalja na području poljoprivredne i prehrambene proizvodnje.

Osim upoznavanja s hrvatskim gospodarstvom, u sklopu foruma održavaju se i pojedinačni susreti predstavnika 15-tak kineskih kompanija s područja poljoprivrede i prehrambene industrije s hrvatskim tvrtkama. Također, kinesko će izaslanstvo posjetiti i Ministarstvo poljoprivrede u kojem će se razgovarati o regulaciji uvoza i izvoza prehrambenih proizvoda, posebice s aspekta sanitarnih i veterinariskih certifikata.

Također, izaslanstvo CFNA-e posjetit će i nekoliko najvećih hrvatskih tvrtki iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, odnosno Agrokor, Kraš, Vindiju i PIK Kutjevo.

Otvarajući skup, potpredsjednik HGK za gospodarstvo, međunarodne i EU poslove Domagoj Juričić najavio je kako će danas biti potpisan i ugovor o suradnji HGK i CFNA-e, koji bi trebao omogućiti da današnji susret gospodarstvenika Kine i Hrvatske iz tog sektora bude tek prvi u nizu.

Pritom je istaknuo važnost ovakvih susreta u svjetlu podatka da se proizvodi poljoprivredno-prehrambenog sektora u robnoj razmjeni između dviju zemalja ne nalaze ni blizu prvih pet proizvoda.

I po riječima potpredsjednice CFNA-e Yu Lu, u ukupnoj robnoj razmjeni Kine i Hrvatske poljoprivredno-prehrambena razmjena ima zanemariv udio, pri čemu se iz Hrvatske u Kinu najviše izvoze vino i maslinovo ulje.

Izvor: seebiz.eu