Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Hrvatski veleposlanik Ante Simonić održao predavanje o Hrvatskoj na čuvenom Pekinškom sveučilištu

Hrvatski veleposlanik Ante Simonić održao predavanje o Hrvatskoj na čuvenom Pekinškom sveučilištu


Hrvatski veleposlanik Ante Simonić je 31. ožujka na poziv Instituta za međunarodne odnose Pekinškog sveučilišta održao predavanje o Republici Hrvatskoj – hrvatskoj povijesti, kulturi, političkom uređenju, običajima, gospodarskim prilikama, kao i o kinesko-bilateralnim odnosima. Institut za međunarodne o

Hrvatski veleposlanik Ante Simonić je 31. ožujka na poziv Instituta za međunarodne odnose Pekinškog sveučilišta održao predavanje o Republici Hrvatskoj – hrvatskoj povijesti, kulturi, političkom uređenju, običajima, gospodarskim prilikama, kao i o kinesko-bilateralnim odnosima.

Institut za međunarodne odnose pri Pekinškom sveučilištu osnovao je prošle godine Centar za istraživanje područja srednje i istočne Europe. Tijekom ove i sljedeće godine Institut planira pozvati veleposlanike zemalja iz ovog dijela Europe da predstave svoju zemlju. Čast da otvori ovaj niz predavanja pripala je veleposlaniku Republike Hrvatske gospodinu Anti Simoniću, a uslijedit će predavanja veleposlanika iz Poljske, Češke, Albanije i drugih zemalja ovog dijela Europe. Glavna tema predavanja je „Prošlost-sadašnjost-budućnost: odnosi između Kine i srednjo-istočne Europe u očima veleposlanika". Predavanje je namijenjeno studentima i profesorima povezanih sveučilišta za međunarodne odnose – Pekinškog sveučilišta i Instituta za međunarodne odnose, Pekinškog sveučilišta za strane studije, stručnjacima iz kineskih institucija za društvene znanosti te predstavnicima vodećih kineskih medija.

U prvom dijelu predavanja veleposlanik je iznio osnovne informacije o Hrvatskoj, njenom geopolitičkom položaju, povijesnom razvoju, društvenom uređenju, gospodarstvu kao i bogatom kulturnom naslijeđu.U drugom dijelu veleposlanik Simonić je odgovarao na pitanja o tome kako hrvatsko-kineski odnosi mogu pridonijeti boljim odnosima Kine i srednjo-istočne Europe.O razlozima neuravnoteženosti bilateralne trgovine između Kine i Hrvatske, tečaju kineske valute RMB-ja, Hrvatskoj kao članici NATO saveza i budućoj članici EU-a, te o odnosima Hrvatske sa susjednim zemljama.

Izvor:http://croatian.cri.cn/