Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Hrvatski mladi prije putovanja u Kinu

Hrvatski mladi prije putovanja u Kinu


Kineski veleposlanik Shen Zhifei u Hrvatskoj je 30. studenog u Zagrebu počastio delegaciju hrvatskih mladih koji će posjetiti Kinu.

Kineski veleposlanik Shen Zhifei u Hrvatskoj je 30. studenog u Zagrebu počastio delegaciju hrvatskih mladih koji će posjetiti Kinu. Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i šef diplomacije te zemlje Gordan Jandroković su sudjelovali na domjenku.Shen Zhifei je izjavio da je kineski predsjednik Hu Jintao u lipnju prošle godine prvi put posjetio Hrvtasku, i pozvao je 50 hrvatskih mladih u posjet Kini. Kina visoko cijeni posjet ove delegacije i detaljno se spremila. Kako je naveo, Kina se nada da će se delagacija tijekom 10 dana upoznati s svestranom i realnom Kinom. Shen Zhifei je izrazio uvjerenje da će mlada elita Hrvatske ovom prigodom usvojiti sasvim novo upoznavanje s Kinom, te doprinjeti međusobnom prijateljstvu.

Stjepan Mesić je izrazio radosti što će hrvatski mladići iz raznih krugova imati priliku posjetiti Kinu. Kako je naveo, Kina je velika zemlja u razvoju i napredovanju, te vjeruje da će delegacija od ovog posjeta dobiti puno koristi i u budućnosti dati doprinos razvoju bilateralnim odnosima Kine i Hrvatske.

 

Gordan Jandroković je najprije izrazio zahvalnosti Kini na uloženim naporima oko realiziranja zajedničkih gledišta čelnika dviju zemalja. Prema njegovim riječima, posjet delegacije sastavljene od 50 hrvatskih mladića i devojaka još jednom pokazuje sadržaj sveobuhvatno-suradničkih i partnerskih odnosa Kine i Hrvatske, a to će sigurno i dalje jačati međusobno političko povjerenje i suradnju.

Na domjenku su sudjelovali i glavni hrvatski mediji, koji su ovom prigodom napravili intervju sa spomenuta tri političara.

Delegacija će od 6. do 15. prosinca posjetiti Peking, Šangaj, pokrajinu Hunan i druga mjesta u Kini.