Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Hrvatska uloga u promicanju razvoja kineskog rukometa

Kineski rukomet još uvijek je u razvoju, a Hrvatski rukomet je ostvario velik uspjeh, ali uspjeh hrvatskog rukometa nije samo na tome, nego i na pomoći kineskom rukometu. Razvoj rukometa u Kini je počeo sredinom 1950-ih u pokrajini Guangdong u južnoj Kini. 1955. na sportskom fakultetu u Guangzhouu je počelo pr
Hrvatska uloga u promicanju razvoja kineskog rukometa
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Kineski rukomet još uvijek je u razvoju, a Hrvatski rukomet je ostvario velik uspjeh, ali uspjeh hrvatskog rukometa nije samo na tome, nego i na pomoći kineskom rukometu.

Razvoj rukometa u Kini je počeo sredinom 1950-ih u pokrajini Guangdong u južnoj Kini.

1955. na sportskom fakultetu u Guangzhouu je počelo predavanje o rukometu, to je bio prvi fakultet koji je pokrenuo rukomet. Nakon toga, se i na drugim faklutetima počelo predavati o rukometu.

1979. godine, kineski rukometni savez je osnovan u pokrajini Heibei, a glavno sjedište je u Pekingu. Do 1980-ih, postojalo je 30 rukometnih momačadi.

2011. godine kineski rukometni savez je osnovao kinesku mušku rukometnu ligu, to je bio velik napredak za kineski rukomet. Ipak razvoj rukometa još nije dobar, ali ide u dobrom smjeru.

A u razvoj kineskog rukometa, Hrvatska igra važnu ulogu. Sadašnji izbornik kineske rukometne reprezentacije je Hrvat, Nenad Zvonarek. On je već radio u Kini oko pet godina i uradio puno dobroga za kineski rukomet.

Dana 30. siječnja u Pekingu je odražano prijateljsko rukometno natjecanje između kineske rukometne reprezentacije i reprezentacije iz Tianjina.

Hrvatski veleposlanik u Kini gospodin Ante Simonić i potpredsjednik kineskog rukometnog saveza Meng Wei su gledali utakmicu, osim toga, dužnosnici iz veleposlanstva, neki Hrvati koji žive u Kini i mladi kineski rukometaši su gledali utakmicu.

Izvor: croatian.cri.cn