Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Hrvatska u Šangaju organizirala susret o gospodarskoj suradnji

Hrvatska u Šangaju organizirala susret o gospodarskoj suradnji


Državna delegacija na čelu s Vesnom Pusić, prvom potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske i ministricom vanjskih i europskih poslova, je od 6. do 7. studenog bila u službnom posjetu Šangaju. Ovo je prva hrvatska delegacija koja posjetila Kinu nakon ulaska RH u EU. Hrvatska gospodarska komora (HGK) u NR Kini je

Državna delegacija na čelu s Vesnom Pusić, prvom potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske i ministricom vanjskih i europskih poslova, je od 6. do 7. studenog bila u službnom posjetu Šangaju. Ovo je prva hrvatska delegacija koja posjetila Kinu nakon ulaska RH u EU.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) u NR Kini je jučer u Šangaju organizirala susret na kojemu se govorilo o mogućim ulaganjima u hrvatsku infrastrkturu.

Kineski poduzetnici razmijenili su mišljenja s hrvatskim zamjenikom ministrice vanjskih i europskih poslova Joškom Klisovićem te drugim članovima delegacije.

Tijekom susreta, zamjenik Klisović je govorio o uvjetima za investiranje u Hrvatsku, novim poticajima za privatizaciju i poslovima kojima namjeravaju privući investitore, kao što su luke, zračne luke, željeznice i turizam.

Tvrtke koje su sudjelovali na susretu su među ostalima CITS group Shanghai Co., Ltd., Shanghai Jinjiang Travel Co. Ltd., Shanghai Tongsheng Logistics Park Investment and Development Co. Ltd i COSCO Container Transportation Co., Ltd..

Počasni predstavnik HGK u NR Kini gospodin Liu Gang je u intervjuu spomenuo ulaganja u hrvatski turizam, tj. O ulaganjima u postojeće hotele, koja će istovremeno potaknuti i izgradnju novih hotela u popularnim turističkim zonama.

Kada su u pitanju željeznice, nagalasio je kako hrvatska vlada potiče investitore na kupnju dionica i otkup upravljačkih prava.

Izvor: croatian.cri.cn