Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Hrvatska premijera "Godine konja" u Puli

Hrvatska premijera "Godine konja" u Puli


Velika izložba pod nazivom "Godina konja" otvara se u četvrtak navečer u Muzeju suvremeneumjetnosti Istre i u muzejsko-galerijskom prostoru Svetih srca u Puli. Izložbu će otvoriti pomoćnica ministrice kulture Republike Hrvatske mr. Vesna Jurić Bulatović uz Vladimira Torbicu, pročelnika Upravnog odjela za kultu

Velika izložba pod nazivom "Godina konja" otvara se u četvrtak navečer u Muzeju suvremeneumjetnosti Istre i u muzejsko-galerijskom prostoru Svetih srca u Puli. Izložbu će otvoriti pomoćnica ministrice kulture Republike Hrvatske mr. Vesna Jurić Bulatović uz Vladimira Torbicu, pročelnika Upravnog odjela za kulturu Istarske županije.

Najprije će u 19 sati u muzejsko-galerijskom prostoru Svetih srca izlagati Shi Liru, a u 20 sati otvara se izložba Yina Yanga u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre.

Izložba u Puli

- Projekt "Godina konja" obuhvaća četiri samostalne izložbe značajnih kineskih umjetnika (Li Zhuo, Shi Liru, Yin Yang i Zhou Yingchao) koji su, svaki svojim udjelom, bitni kreatori suvremene kineske likovne umjetnosti, po mnogima najvitalnije i najkreativnije današnje scene u svijetu. Izložbe je pripremio Ante Glibota, cijenjeni pariški muzealac i redoviti član Europske akademije znanosti, umjetnosti i literature iz Pariza, autor mnogih značajnih knjiga i studija o kineskim suvremenim umjetnicima primjerice o Zhangu Xiogangu, Wangu Guangyi, Yangu Shaobinu, Wangu Qingsongu, Yueu Minjunu i drugima.

Muzej suvremene umjetnosti Istre, osim što će predstaviti izložbe spomenutih umjetnika u svom prostoru, promotor je tih izložbi za cijelu Hrvatsku, te je već ugovorena suradnja s Arheološkim muzejom Istre u Puli i Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, a u završnim smo pregovorima sa Zagrebom, Splitom, Osijekom, Varaždinom i Dubrovnikom, kazao je Mladen Lučić, kustos MSUI-ja, ujedno uz Glibotu i najzaslužniji što će pulska publika vidjeti te izložbe.

U Svetim srcima će izložba Shija Lirua biti otvorena do 21. travnja, a u MSUI-ju će izložba Yina Yanga biti otvorena do 15. svibnja 2014., svakodnevno, osim ponedjeljka, od 11 do 19 sati.

Izvor: glasistre.hr