Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Hrvatska i Kina potpisale akcijski plan o suradnji u poljoprivredi

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i zamjenik ministra poljoprivrede Narodne Republike Kine Niu Dun razgovarali su u srijedu o gospodarskoj suradnji dviju zemalja s naglaskom na poljoprivredi i ribarstvu te potpisali akcijski plan o suradnji u području poljoprivrede za razdoblje 2015.- 2016. Razgovarali smo o una
Hrvatska i Kina potpisale akcijski plan o suradnji u poljoprivredi
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i zamjenik ministra poljoprivrede Narodne Republike Kine Niu Dun razgovarali su u srijedu o gospodarskoj suradnji dviju zemalja s naglaskom na poljoprivredi i ribarstvu te potpisali akcijski plan o suradnji u području poljoprivrede za razdoblje 2015.- 2016. Razgovarali smo o unaprjeđenju i jačanju suradnje na području poljoprivrede te trgovine poljoprivrednim proizvodima. Kineska strana želi od Hrvatske učiti o poljoprivredi, ali želi sve više i uvoziti hrvatske proizvode, kazao je Dun u izjavi nakon potpisivanja akcijskog plana.

Jakovina je istaknuo kako je akcijski plan o suradnji u području poljoprivrede za razdoblje 2015.- 2016. dokument koji daje mogućnost za unaprjeđenje bilateralne suradnje, znanstveno-stručne i trgovinske suradnje.

Dogovorene su radne skupine koje će biti na vrlo visokoj razini i koje će omogućiti da naše tvrtke koje su zainteresirane za plasman svojih proizvoda na kinesko tržište ispune sve potrebne uvjete u sanitarnom i fotosanitarnom dijelu.

Riječ je o uvjetima koje bi naša potencijalno zainteresirana poduzeća za plasman proizvoda (mlijeko, meso i mesni proizvodi, ribe i konzerve) trebala u idućim tjednima i mjesecima ispuniti kako bi mogli plasirati svoje proizvode na kinesko tržište, rekao je Jakovina.

Radi se sve kako bi se omogućilo prehrambenom sektoru prisustvo na vrlo zahtjevnom tržištu Republike Kine, kazao je hrvatski ministar poljoprivrede koji je siguran da će nakon potpisivanja akcijskog plana suradnja u idućim godinama biti još bolja.

Izvor: cseba.eu