Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Hiljadu dolara od Kine za Novosadski maraton

Hiljadu dolara od Kine za Novosadski maraton


Predsednica Skuštine Grada Novog Sada Jelena Crnogorac primila je danas u novosadskom parlamentu delegaciju grada pobratima Čangčuna, koju predvodi Long Hua, zamenica predsednika Skupštine kineskog grada.Delegacija Čangčuna tokom boravka u Novom Sadu posetiće Međunarodni poljoprivredni sajam, a sa predstavnicim

Predsednica Skuštine Grada Novog Sada Jelena Crnogorac primila je danas u novosadskom parlamentu delegaciju grada pobratima Čangčuna, koju predvodi Long Hua, zamenica predsednika Skupštine kineskog grada.Delegacija Čangčuna tokom boravka u Novom Sadu posetiće Međunarodni poljoprivredni sajam, a sa predstavnicima Grada Novog Sada razgovaraće se o mogućnostima privredne saradnje.

- Prijateljski odnosi Novog Sada i Čangčuna traju duže od 30 godina, a cilj njihovog boravka je pre svega poseta Međunarodnom poljoprivrednom sajmu. Sigurna sam da će naši gosti iz Kine imati šta da vide i da će, kroz razgovore o modalitetima saradnje, biti u prilici da uoče kako i na koji način takva saradnja može da se ostvari. Tome u prilog ide i činjenica da su i Novi Sad i Čangčun sajamski centri, kao i da su oba grada regionalni poljoprivredni centri - istakla je predsednica Skupštine grada Jelena Crnogorac.

Tokom današnje posete Skupštini potpisan je i Sporazum o uručivanju donacije od 1. 000 dolara za Novosadski maraton, a Sporazum su potpisali predstavnici kineskog grada i, ispred Novosadskog maratona, Milan Dolga. Kako je objašnjeno, sredstva nisu velika, "ali su od srca". Novac će se iskoristiti u organizovanju ovogodišnje maratonske trke, koja će se održati u oktobru.

Izvor: mojnovisad.com