Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Potpredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Velimir Neidhardt i predsjednik Kineske akademije društvenih znanosti Wang Weiguang potpisali su u srijedu 21. rujna u palači HAZU Sporazum o znanstvenoj suradnji dviju akademija
HAZU potpisala sporazum s Kineskom akademijom
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Potpredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Velimir Neidhardt i predsjednik Kineske akademije društvenih znanosti Wang Weiguang potpisali su u srijedu 21. rujna u palači HAZU Sporazum o znanstvenoj suradnji dviju akademija. Sporazumom je predviđen nastavak njihove suradnje započete Sporazumom iz 2004.

Velimir Neidhardt i predsjednik Kineske akademije društvenih znanosti Wang WeiguangSuradnja će obuhvatiti organizaciju zajedničkih znanstvenih konferencija, simpozija i savjetovanja o temama od zajedničkog interesa, uzajamnu akademsku razmjenu znanstvenika i stručnjaka te zajednička istraživanja i publikacije.

Akademik Neidhardt je Wang Weiguanga i članove njegove delegacije izvijestio o povijesti i ustrojstvu HAZU, dok je Wang izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dviju akademija, kao i ukupnim odnosima Kine i Hrvatske.
Uz akademika Neidhardta, potpisivanju Sporazuma nazočili su i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju HAZU akademkinja Milena Žic Fuchs i tajnica HAZU Marina Štancl.

Tijekom razgovora posebna pažnja posvetila se nastavku suradnje u sklopu Mreže Kine i 16 država srednje i istočne Europe (China-CEE Countries Think Tanks Network). Na simpoziju održanom prošle godine u sklopu Mreže u Pekingu i Šangaju nazočila je akademkinja Žic Fuchs.

Gosti iz Kine razgledali su i Strossmayerovu galeriju starih majstora HAZU te Bašćansku ploču. Tijekom boravka u Zagrebu susreli su se i s rektorom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damirom Borasom.

 

Izvor: narod.hr