Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Hajdaš Dončić: Javna nabava kočnica uspješnije poslovne suradnje s Kinom

Hajdaš Dončić: Javna nabava kočnica uspješnije poslovne suradnje s Kinom


RIGA - "Nesumnjivo je i logično da postoji interes kineskih ulagača za suradnju s ovim dijelom Europe, o čemu svjedoči i velik broj kineskih delegacija najviše političke i gospodarske razine, a koje posjećuju i Hrvatsku. U pvom redu riječku luku. Nadam se da će mnogi razgovori već vođeni na temu suradnje s K

RIGA - "Nesumnjivo je i logično da postoji interes kineskih ulagača za suradnju s ovim dijelom Europe, o čemu svjedoči i velik broj kineskih delegacija najviše političke i gospodarske razine, a koje posjećuju i Hrvatsku. U pvom redu riječku luku. Nadam se da će mnogi razgovori već vođeni na temu suradnje s Kinom na području pomorstva i zračnog prometa imati i konkeretnije rezultate", naglasio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić jučer na Konferenciji u Latviji koju su organizirali latvijska ministarstva prometa i vanjskih poslova pod nazivom „Povezivanje Azije i Europe“.

Ministar Hajdaš Dončić sudjelovao je na tematskom skupu iz područja prometa, a u okviru inicijative Kina %2B 16 pod nazivom “Strateška vizija suradnje Kine sa zemljama Srednje i Istočne Europe”. U okviru Strateškog okvira za suradnju 2020, na kojem Europska unija intenzivno radi u suradnji s NR Kinom, ministar Hajdaš Dončić posebno se osvrnuo na moguću suradnju u području ulaganja u prometnu infrastrukturu i razvoj prometnih pravaca za prijevoz tereta.

"Kao najveći izazov u suradnji između Kine i 16 zemalja Središnje i Istočne Europe, vidim nepodudarnost europskog zakonodavstva u području javne nabave s uobičajenom praksom poslovanja kod kineskih investitora. To je svakako nešto o čemu u budućnosti treba više razgovarati, kako bi se mogućnost za kineska ulaganja na području Europe povećala“, podvukao je ministar Hajdaš Dončić.

Izvor: seebiz.eu