Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić primio kinesku delegaciju

Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić primio kinesku delegaciju


U svom uredu gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić primio je kinesku delegaciju, točnije ambasadora NR Kine u Sarajevu i predstavnika ambasade NR Kine u Zagrebu. Delegacija je došla u posjet NTF-u, a s gradonačelnikom su razgovarali o potencijalnoj suradnji i razvijanju odnosa. Sastanku su nazočili i predsjednik G

U svom uredu gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić primio je kinesku delegaciju, točnije ambasadora NR Kine u Sarajevu i predstavnika ambasade NR Kine u Zagrebu. Delegacija je došla u posjet NTF-u, a s gradonačelnikom su razgovarali o potencijalnoj suradnji i razvijanju odnosa. Sastanku su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Davor Mihaljević, te Uprava NTF-a.

Jedna od tema bilo je i uspostavljanje bližih odnosa s gradom Tangshan. Naime, Gradu Pločama došla je inicijativa iz spomenutog grada, a iz koje je vidljiv velik interes toga grada za dinamizacijom uspostave suradnje dvaju gradova. Ambasador će inzistirati na dinamici uspostavljanja odnosa prijateljske i gospodarske suradnje. Izrazio je zadovoljstvo posjetom Gradu Pločama, ali i istaknuo značaj Luke Ploče za razvoj Bosne i Hercegovine i mogućnosti i potencijale za rast ekonomije i gospodarstva.

Grad Tangshan s kojim bi se Ploče trebalo povezati je lučko središte sa 7 milijuna i 474 tisuća stanovnika. Na križanju je putova koji povezuju glavni grad Peking, industrijsko središte Tianjin i provincija Hebei. Luka Ploče je već uspostavila suradnju s kineskim partnerima na izgradnji lučkog terminala, a uspostavljanje dobrih odnosa očitovalo bi se u bratimljenju dvaju gradova te suradnji dviju luka.

Gosti su po završetku sastanka s gradonačelnikom otišli u obilazak lučkog područja.

Izvor: ploce.com.hr