Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Gradonačelnik Ljubljane sudjelovao na svečanosti otvaranja ,,Chengdu, izložba fotografija"

Gradonačelnik Ljubljane sudjelovao na svečanosti otvaranja ,,Chengdu, izložba fotografija"


10. svibnja, povodom proslave 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Slovenije, „ Chengdu, izložba fotografije" i „Turističa promocija Chengdua" održani u Ljubljani. Kineski veleposlanik u Ljubljani Zhang Xianyi, gradonačelnik Ljubljanje Zoran Janković, predsjednik delegacije grada Cheng

10. svibnja, povodom proslave 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Slovenije, „ Chengdu, izložba fotografije" i „Turističa promocija Chengdua" održani u Ljubljani. Kineski veleposlanik u Ljubljani Zhang Xianyi, gradonačelnik Ljubljanje Zoran Janković, predsjednik delegacije grada Chengdua i druge osobe iz raznih krugova su sudjelovali na otvorenju. Kineski veleposlanik u Sloveniji Zhang Xianyi je u govoru naveo da tijekom 20 godina, dvije zemlje su postigle bogate suradničke postignuće u razlitičim područjima. Nada se da sa Slovenijom zajedničkim naporima i dalje unapređivati suradnju. Kontakt prijateljskih gradova je važan dio u birateralnim odnosima. Chengdu i Ljubljana su uspostavili prijateljske odnose prije 31 godinu, postigli su bogate rezultare u područjima gospodarstva, trgovine, obrazovanja, kulture, zdravstva itd.

Janković je rekao da je prošle godine imao čast posjetiti grad Chengdu koji je na njega ostavio dubok dojam. Srdačno je poželio da se prijateljstvo između Kine i Slovenije te Chengdua i Ljubljane i dalje razvija.

Na izložbi su pokazane fotografije pande, gastronomije, običaja i tradicionalne kulture koje su svestrano pokazale karakteristike Chengdua.

Izvor:croatian.cri.cn