Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Gradnja auto puta: Mašine iz Kine stižu 15. juna

Sve je spremno za početak glavnih radova na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare u Crnoj Gori
Gradnja auto puta: Mašine iz Kine stižu 15. juna
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Sve je spremno za početak glavnih radova na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare u Crnoj Gori. Kako Dnevne novine saznaju iz više izvora, mašine kineske kompanije CRBC koja će graditi prioritetnu dionicu auto-puta od Smokovca do Mateševa nalaze se na brodu koji će u ponedjeljak uploviti u Jadransko more. Na brodu se pored mašina nalazi i dio iskusnih radnika i inženjera koji su već radili na sličnim projektima.

 

Radovi na auto-putu Bar-Boljare

 

Nakon uplovljavanja u našu luku, mašine će biti transportovane na nekoliko mjesta prve dionice auto-puta, a riječ je o velikim građevinskim mašinama kojima će se probijati tunel dužine tri kilometra kroz planinu Vjeternik, kao i neophodna mehanizacija za izgradnju mosta Moračica čiji će glavni stub biti visok oko 180 metara.

Najveći dio kineskih radnika koji sa mašinama dolaze u našu zemlju biće raspoređen na najzahtjevnijim lokacijama, odnosno oko planine Vjeternik i naselja Moračica.

Od početka godine kineska firma zadužena za gradnju prioritetne dionice auto-puta je više puta raspisivala oglase za zapošljavanje crnogorske radne snage. Najviše se traže inženjeri i prevodioci, zatim građevinski radnici, čuvari objekata, kuvari, vozači i slično.

Nedavno, iz kompanije CRBC je saopšteno da im je u Kolašinu potrebno još 260 radnika i da prednost u dobijanju posla ima lokalno stanovništvo. Kako su u kolašinskom Zavodu za zapošljavanje objasnili, predstavnici kineske kompanije u Crnoj Gori precizirali su da im je potrebno 80 nekvalifikovanih radnika, zatim rukovaoci građevinskih mašina, bageristi, vozači teretnih i putničkih vozila, operateri na utovarivačima, betonskim mješalicama i pumpama. Pored njih traže se tesari, armirači i električari. Za posao na prvoj dionici auto-puta do sada se, kako su istakli u kolašinskom Zavodu za zapošljavanje, prijavilo 220 građana.

Kompletan posao, kako je najavio ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, treba da bude završen do 11. maja 2019. godine.

Izvor: cdm.me