Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Gosti distrikta Jiading u posjeti Tivtu

Gosti distrikta Jiading u posjeti Tivtu


Predstavnici šangajskog distrikta Jiading doputovali su sinoć u Tivat

Predstavnici šangajskog distrikta Jiading doputovali su sinoć u Tivat u dvodnevnu zvaničnu posjetu tokom koje će biti potpisano Pismo o namjeri o prijateljstvu i saradnji između opštine Tivat i ovog distrikta.

Jutros su imali prvi sastanak sa predsjednikom opštine Tivat Ivanom Novoselom, njegovim najbližim saradnicima i direktorima Javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Tivat. Goste iz Kine predsjednik Novosel je upoznao sa aktuelnom situacijom i perspektivama razvoja Tivta, prikazan je i propagandni turistički film o Tivtu a predsjednik Novosel je gostima iz Kine uručio prigodne poklone.Oni su pozvali delegaciju našeg grada da posjeti distrikt Jiading.

Predstavnici šangajskog distrikta Jiading doputovali u TivatNakon sastanka gosti su obišli Porto Montenegro i Zbirku pomorskog naslijeđa a planirana je i kratka vožnja Bokokotorskim zalivom. I za sutra je planirano niz aktivnosti kaže savjetnik predsjednika opštine za ekonomski razvoj i međunarodne odnose Petar Vujović:
“Tokom sutrašnjeg dana predviđen je još jedan radni sastanak, ovoga puta sa privrednicima sa teritorije opštine Tivat gdje će privrednicima biti pružna šansa da u neposrednom i direktnom razgovoru prezentuju svoju firmu i eventualno uspostave neki vid dugoročnije saradnje. Ovo govorim iz prostog razloga što će i sutra u 11 sati, uz prisustvo kineskog ambasadora i predsjednika Opštine i kineske delegacije biti potpisan Protokol o prijateljstvu i saradnji sa ovim kineskim distriktom čime će se Tivtu otvoriti širom vrata za nastup na najmnogoljudnijem tržištu na svijetu.Dakle govorimo o Kini i o nekoj daljoj budućnosti i saradnji u svim aspektima društveno-ekonomskog i političkog života grada”.
Ova posjeta rezultat je uspostavljenih kontakata na susretu zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope i kineskih privrednika koji se održao u kineskom gradu Ningbo juna ove godine. U opštinskoj delegaciji bili su i predstavnici investitora kompanije Adriatik Marinas - Porto Montenegro, kaže Vujović i dodaje da su imali čitav niz sastanaka i bilateralnih razgovora sa predstavnicima nekoliko kineskih gradova koji su izrazili veliko interesovanje.
“Ne samo za Tivat nego za Crnu Goru kao jedno potpuno novo otkrovenje. Kao plod upravo tog našeg razgovora evo došlo je, jako brzo za kineske uslove, do ove uzvratne posjete tako da će tokom sutrašnjeg dana biti potpisan Protokol sa drugim po bogatstvu distriktom u Šangaju koji broji oko 1,5 milion stanovnika. Sinoć smo tokom razgovora diskutovali o tome da ako uporedite sa brojem stanovnika u Tivtu to je svega 1 posto od broja stanovnika tog kineskog distrikta”.
Distrikt Jiading se nalazi na sjeverozapadu Šangaja, na ušću rijeke Jangce u more. Provincija je poznata po prerađivačkoj industriji i trgovini. Sutrašnjim potpisivanjem protokola o prijateljstvu i saradnji, kineskom tržištu će biti širom otvorena vrata,te stvoreni osnovni preduslove za unapređenje turističke ponude i uspostavljanje dugoročne saradnje između naših i kineskih privrednika.

Izvor: radiotivat.com