Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Goran Tomić postao trener pekinškog nogometnog kluba Baxi

Goran Tomić postao trener pekinškog nogometnog kluba Baxi


Dana 27. veljače pekinški nogometni klub Baxi izjavio je da će Hrvat Goran Tomić biti novi trener kluba. Pekinški nogometni klub trenutno se nalazi u drugoj državnoj ligi. Tko je Goran Tomić? Za kineske nogometne navijače, to nije novo ime. On je 2006. godine igrao poziciju centarfora u nogometnom klubu Jian

Dana 27. veljače pekinški nogometni klub Baxi izjavio je da će Hrvat Goran Tomić biti novi trener kluba. Pekinški nogometni klub trenutno se nalazi u drugoj državnoj ligi.

Tko je Goran Tomić? Za kineske nogometne navijače, to nije novo ime. On je 2006. godine igrao poziciju centarfora u nogometnom klubu Jianye u pokrajini Henan, a sada je i trener Beijing-Baxija. Prema ocjenama kineskih medija, Goran Tomić, koji je rođen 1977., jedan je od najmlađih trenera u Hrvatskoj.

Prošle godine, zbog različitih razloga Baxi je često mijenjao trenere što je stvorilo veliki pritisak na klub. O novoj sezoni, predsjednik kluba Guo Weiwei, rekao je:'' Novi trener je jako mlad, ali ima iskustvo Prve hrvatske nogometne lige. Sada imamo novi stožer te puno domaćih i inozemnih igrača. Nadam se da ćemo imati stabilno poboljšanje ove godine kako bi mogli ostvariti napredak.''

Istovremeno, klub je dobio novog inozemnog igrača - Ryana Griffithsa. 31-godišnji Ryan Griffiths igrao je za nogometni klub GuoAn tijekom sezone 2009.-2010. te pomagao klubu da osvojio prvenstvo kineske Superlige.

Izvor: croatian.cri.cn