Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Gigant iz Kine dolazi u Srbiju

Gigant iz Kine dolazi u Srbiju


Najveća građevinska kompanija zainteresovana za izgradnju projekata u našoj zemlji Najveća svetska građevinska kompanija, Kineska državna građevinska korporacija (CSCEC) zainteresovana je da gradi u Srbiji, najavio je Vej Jan, njen potpredsednik za prekomorske operacije.Sastanak s VučićemOn je, nakon sastan

Najveća građevinska kompanija zainteresovana za izgradnju projekata u našoj zemlji

Najveća svetska građevinska kompanija, Kineska državna građevinska korporacija (CSCEC) zainteresovana je da gradi u Srbiji, najavio je Vej Jan, njen potpredsednik za prekomorske operacije.

Sastanak s Vučićem

On je, nakon sastanka u Privrednoj komori Beograda, rekao da očekuje da će CSCEC dobiti mogućnost da realizuje neke građevinske projekte u našoj zemlji, istakavši da su zainteresovani i za državne i za privatne projekte.

Vej je istakao da se delegacija kompanije koja je u poseti Srbiji sastala sa Aleksandrom Vučićem, prvim potpredsednikom Vlade Srbije, i Zoranom Mihajlović, ministarkom energetike, i da su razgovarali o projektima koji se pripremaju.

On se nada da će CSCEC uspostaviti partnerski odnos s domaćim kompanijama u Srbiji, da će sarađivati na projektima i otvoriti nova radna mesta i tržišta.
Novi u Evropi

Vej je podsetio na kreditnu liniju države Kine vrednu deset milijardi dolara za 16 zemalja istočne Evrope, među kojima je i Srbija, objasnivši da te kredite može da koristi i CSCEC.

CSCEC je jedina kineska kompanija koja je ušla na građevinsko tržište SAD, ali u Evropi, kako je rekao Vej, nemaju projekte izuzev nekih ugovora s Rusijom i Kazahstanom.

- Veoma smo zainteresovani da započnemo saradnju u istočnoj Evropi, očekujemo napredak - naglasio je čelnik CSCEC.

Kompanija CSCEC

♦ kompanija ima više od 200.000 zaposlenih, od kojih su 85 odsto inženjeri
♦ čista zarada radnika mesečno je 1.000 € (bez troškova hrane, avio-prevoza, smeštaja), a inženjera 4.000 €
♦ grade sve stambene i poslovne objekte visine i do 660 metara, mostove, aerodrome, železnice, metroe, hotele, rizorte, bolnice, vetroparkove...
♦ u više od 100 zemlja završili su 5.000 projekata

Izvor: kurir-info.rs