Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Festival Hrvatske gastronomije u Kini

I dok svi turistički i ekonomski znalci kao jedan od vžnih aduta prepoznavanja neke zemlje govore o brendu, ime Marka Pola - koji to svakako jest - uvijek se spominje stidljivo, zbog našeg straha od prijepora koji dolaze iz talijanskih glasila. A Kina, naročito pokrajina Zhejiang u kojoj je Marko proveo velik dio
Festival Hrvatske gastronomije u Kini
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

I dok svi turistički i ekonomski znalci kao jedan od vžnih aduta prepoznavanja neke zemlje govore o brendu, ime Marka Pola - koji to svakako jest - uvijek se spominje stidljivo, zbog našeg straha od prijepora koji dolaze iz talijanskih glasila. A Kina, naročito pokrajina Zhejiang u kojoj je Marko proveo velik dio svog boravka u Kini, bez suzdržavanja glasno govori o Marku kao talijanskom trgovcu hrvatskog porijekla.

Slogan "Domovina Marka Pola", kojim se Hrvatska predstavila na Olimpijadi u Pekingu, i predaja o hrvatskom podrijetlu velikog putnika bili su dodatni motiv da se otvaranje novog Mercant Marco Garden Hotela u gradu Hangzhouu obogati otvaranjem Festivala hrvatske gastronomije, koji je potrajao od 14. rujna do 18. listopada.

Festival Hrvatske gastronomije u Kini

Na ceremoniji kakvu samo Kinezi znaju organizirati, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH, uz prisustvo državnog tajnika Josipa Kraljičkovića, bivšeg predsjednika Stjepana Mesića kao posebnog gosta te našeg veleposlanika u Kini dr. Ante Simonića, bilo je i dvadeset visokih kineskih dužnosnika iz svih važnijih pokrajinskih institucija od gospodarstva do turizma te direktori hotela visokih kategorija. Bilo je i lijepo primljenih posebnih efekata": sve hotele lanca Merchant Marco resi statua Marka Pola, pa je veliko iznenađenje za sve prisutne bio dolazak "živog" Marka Pola u odjeći svojega doba.

Izvor:http://croatian.cri.cn