Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Erić: Kineske investicije od izuzetnog značaja za Srbiju

Erić: Kineske investicije od izuzetnog značaja za Srbiju


Dejan Erić, direktor Instituta ekonomskih nauka iz Beograda, povodom samita premijera Kine i država centralne i istočne Evrope u Bukureštu, za Kineski međunarodni radio izjavio je da su investicije iz Kine od izuzetnog značaja, jer se Srbija suočava sa periodom izlaska iz velike ekonomske krize. U tom smislu,

Dejan Erić, direktor Instituta ekonomskih nauka iz Beograda, povodom samita premijera Kine i država centralne i istočne Evrope u Bukureštu, za Kineski međunarodni radio izjavio je da su investicije iz Kine od izuzetnog značaja, jer se Srbija suočava sa periodom izlaska iz velike ekonomske krize. U tom smislu, rekao je Erić, kroz infrastrukturne projekte stvara se osnova za kreiranje drugačijeg ambijenta, koji može pomoći strukturnim promenama u Srbiji.

Iskreno da kažem, ja se jako radujem svakoj kineskoj investiciji i smatram da jednostavno intenzitet ekonomske sradanje između naše dve zemlje još uvek nije na nivou onga kakve su, da kažemo, političke relacije i prethodna poseta predsednika Republike najvišem kineskom vrhu, sigurno može doprineti da se još više intenzivira ekonomska saradnja.

U razgovoru za naš radio, Erić je istakao nedostatak naučnih istraživanja u Srbiji o ekonomskim prilikama u Kini.

Izvor: serbian.cri.cn