Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Električari u Kini se ne plaše visine

Električari u Kini se ne plaše visine


JONGKANG – Kineski električari se penju na dalekovode koji su visoki više od osamdeset metara, kako bi otklonili kvarove na mreži. Da bi snabdijevanje električnom energijom bilo uredno, neophodno je da radnici svakodnevno održavaju i popravljaju električnu mrežu, piše Daily Mail. Ovaj posao zahtijeva izuz

JONGKANG – Kineski električari se penju na dalekovode koji su visoki više od osamdeset metara, kako bi otklonili kvarove na mreži. Da bi snabdijevanje električnom energijom bilo uredno, neophodno je da radnici svakodnevno održavaju i popravljaju električnu mrežu, piše Daily Mail.

Ovaj posao zahtijeva izuzetnu preciznost i stručnost. Međutim, veoma je važno da ljudi koji obavljaju ovu vrstu posla nemaju strah od visine. Njihovu opremu čine plavi šljemovi, koji su na neki način njihov zaštitni znak. Električari nose bijele rukavice, koje im štite ruke od smrzavanja, s obzirom da je na visini od osamdeset metara hladno i strujanje vazduha je jako.

Njihove timove čine obično dva ili tri električara. Vezani su sigurnosnim pojasevima kako bi se lakše kretali po žicama. Fotografiju koju su snimili upravo električari djeluje nevjerovatno i više je nalik onima urađenim iz padobrana. Iako pogled odozgo djeluje zastrašujuće, to nije ništa u poređenju sa najvišim dalekovodima na svijetu, koji se takođe nalaze u Kini.
U toku je izgradnja električnog dalekovoda visokog 270 metara, a koji se nalazi između pokrajine Anhui i Šangaja. Građevinski radnici na njemu rade na visini sličnoj kao kod londonske kule Šard, najviše nastanjene zgrade u Evropi, koja je visoka tri stotine deset metara.

Izvor: pobjeda.me