Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

'Egzodus' srpskih trenera iz Kine - Otkaz i Stanojeviću!

'Egzodus' srpskih trenera iz Kine - Otkaz i Stanojeviću!


Iako je u protekloj sezoni sa Peking Guanom osvojio visoko treće mesto i izborio plasman u Azijsku ligu šampiona, Aleksandar Stanojević je u utorak iznenada dobio otkaz, pa će ove zime morati u potragu za novim angažmanom. Interesantno je da je od ukupno sedmorice srpskih stručnjaka koji su donedavno radili u Kin

Iako je u protekloj sezoni sa Peking Guanom osvojio visoko treće mesto i izborio plasman u Azijsku ligu šampiona, Aleksandar Stanojević je u utorak iznenada dobio otkaz, pa će ove zime morati u potragu za novim angažmanom. Interesantno je da je od ukupno sedmorice srpskih stručnjaka koji su donedavno radili u Kini, posao zadržao samo Svetozar Šapurić.


Rad i ostvareni rezultati u ovom klubu preporučili su ga čelnicima Peking Guana, koji su ga angažovali na početku minule sezone.
Njegov tim je osvojio treće mesto, plasirao se u Azijsku ligu šampiona, ali iako je nedavno Stanojević čak i produžio ugovor, uprava Pekinga se naprasno predomislila i uručila mu otkaz.


Tako je nastavljeno i naglo osipanje broja srpskih stručnjaka u kineskom šampionatu.


Naime, tokom protekle sezone, čak sedmorica srpskih stručnjaka su vodila kineske superligaške ekipe, i to: Radomir Antić (Šandong, 2. mesto), Aleksandar Stanojević (Peking Guan, 3. mesto), Simo Krunić (Dalijen Aerbin, 5. mesto), Dragan Okuka (Đangsu, 13. mesto), Svetozar Šapurić (Čangčun, 14. mesto), Goran Stevanović (Ćingdao, 15. mesto - ispadanje u niži rang) i Ljubiša Tumbaković (Vuhan Zal, 16. mesto - ispadanje u niži rang).


Od svih pomenutih srpskih stručnjaka, naredne sezone bi posao u svom klubu trebalo da nastavi jedino Svetozar Šapurić, koji je u finišu sezone uspeo da izbori opstanak za svojim Čangčunom. Ostala šestorica mogu da traže nove angažmane...


Izvor: Sportske.net