Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Đukanović: Izgradnja auto-puta veliki podsticaj za ekonomiju

Đukanović: Izgradnja auto-puta veliki podsticaj za ekonomiju


Crnogorski premijer, Milo Đukanović, izjavio je da će izgradnja auto-puta Bar – Boljare, odnosno prioritetne deonice Podgorica – Kolašin, predstavljati veliki podsticaj za ekonomiju te države. "Izgradnja auto-puta jedna je od najizdašnijih šansi za rast ekonomije, veću zaposlenost i bolji kvalitet života g

Crnogorski premijer, Milo Đukanović, izjavio je da će izgradnja auto-puta Bar – Boljare, odnosno prioritetne deonice Podgorica – Kolašin, predstavljati veliki podsticaj za ekonomiju te države. "Izgradnja auto-puta jedna je od najizdašnijih šansi za rast ekonomije, veću zaposlenost i bolji kvalitet života građana Crne Gore", ocenio je Đukanović.

On je, kako prenose podgorički mediji, izrazio očekivanje da će za mesec dana biti završena, kako je rekao, kompletna ugovorna infrastruktura, a time i stvoreni uslovi za početak gradnje ove deonice.

Ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore, Ivan Brajović, saopštio je ranije da je parafiran ugovor o projektovanju i izgradnji ove deonice auto-puta sa kineskom kompanijom "CCCC International", dodavši da, kada je u pitanju ovakva investicija, ne treba licitirati rokovima početka izgradnje.

Kineska kompanija ponudila je da deonicu od Podgorice do Kolašina, najtežu na trasi, izgradi za 800 miliona evra, kreditom kineske državne Eksim banke.

Izvor: serbian.cri.cn