Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Dražen Besek: Novi trener kineskog nogometnog kluba Wuhan Zall

Dražen Besek: Novi trener kineskog nogometnog kluba Wuhan Zall


Kineski nogometni klub Wuhan Zall je 11. prosinca izjavio kako je odlučio angažirati Dražena Beseka kao trenera, a ugovor će trajati tri godine. Pedestogodišnji Dražen Besek je već poznat trener kinekim obožavateljima, predavač je UEFA-a, također je vodio poznate klubove u Hrvatskoj, Sloveniji i Poljskoj.

Kineski nogometni klub Wuhan Zall je 11. prosinca izjavio kako je odlučio angažirati Dražena Beseka kao trenera, a ugovor će trajati tri godine.

Pedestogodišnji Dražen Besek je već poznat trener kinekim obožavateljima, predavač je UEFA-a, također je vodio poznate klubove u Hrvatskoj, Sloveniji i Poljskoj. 2010. godine, bio je pomoćnik Ćire Blaževića u vođenju klub ShenHua u Šangaju te kineske olimpijske reprezentacije, a nakon toga je vodio klub Xiangtao u kineskoj pokrajni Hunan.

Chen Xudong, generalni direktor nogometnog kluba Wuhan Zall je izjavio:''Mi smo u potpunosti upoznati s njegovim radom u klubu Xiangtao, kao i njegovim trenerskim iskustvom, a nakon sveobuhvatne analize, vjerujemo kako je on jako dobar trener, koji također odgovara osnovnim zahtjevima kluba u mnogim stvarima: Prvo, on je mlađi i sposobniji. Drugo, ima bogato trenersko iskustvo u Kini, i upoznat je s kineskim nogometom, te dobro komunicira s klubom i navijačima. Treće, on voli suradnju na terenu, što je u skladu s nogometnim stilom Wuhana. Četvrto, on pridaje veliku važnost obuci mladih igrača, koja je temelj za dugoročni razvoj našeg kluba.

Prema planu, klub Zall je želio zaposliti kineskog trener koji se može bolje prilagoditi kineskoj drugoj nogometnoj ligi, ali za dugoročni razvoj kluba, prije mjeseca dana, klub je odlučio angažirati Dražena Beseka kako bi poboljšao tehniku, taktiku i treniranje mladih igrača, tako da se može vratiti u Super Ligu. Međutim, klub Zall će ocjenjivati Dražena svake pola godine.

Dražen je stupio na dužnost, što znači da je klub Zall završio drugi ključni poslao, nakon formuliranja cjelokupnog planiranja, a sada traži kineske i strane igrače.

Izvor: croatian.cri.cn