Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Donacija Ambasade NR Kine

Donacija Ambasade NR Kine


Ambasada Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Sarajevu je protekle sedmice uručila donaciju Fakultetu za proizvodnju i menadžmet Trebinje Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Ambasada Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Sarajevu je protekle sedmice uručila donaciju Fakultetu za proizvodnju i menadžmet Trebinje Univerziteta u Istočnom Sarajevu u vidu dva Lenovo računara sa licenciranim softverom.

Računari će biti iskorišteni u svrhe poboljšavanja i unapredjenja procesa nastave na fakultetu.

U ime zaposlenih dekan prof. dr Dušan Jokanović se zahvalio kineskoj ambasadi. Donacija je stigla u pravo vreme, kada se kapaciteti zaposlenih na fakultetu proširuju, kao i broj studenata kojima je rad na računarima neophodan. Rukovodstvo fakulteta je zahvalno na ovakvoj vrsti pomoći jer će ista mnogo značiti naročito u uslovima štednje i smanjivanja troškova za kupovinu različite opreme.

Inače, ovo nije prvi put da Ambasada NR Kine u Bosni i Hercegovini donira ovakav oblik sredstava. Naime prije par godina Ambasada NR Kine u BiH je Fakultetu za proizvodnju i menadžment donirala takodje vrlo vrijednu računarsku opremu koja je na ovoj organizacionoj jedinici našla svoju svrsishodnost.

Izvor: ues.rs.ba