Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Đokić: RS otvorena za nove investicije

Đokić: RS otvorena za nove investicije


Petar Đokić primio je danas delegaciju kineske kompanije za izgradnju energetskih i infrastrukturnih objekata CGGC koju je predvodio generalni menadžer Chen Xiangdong. Đokić je upoznao predstavnike spomenute kompanije o projektima koji se trenutno realizuju i planovima razvoja energetskog sektora u ovom entitetu.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić primio je danas delegaciju kineske kompanije za izgradnju energetskih i infrastrukturnih objekata „China Gezhouba Group Corporation“ (CGGC) koju je predvodio generalni menadžer Chen Xiangdong (Čen Ksiangdong) Đokić je upoznao predstavnike spomenute kompanije o projektima koji se trenutno realizuju i planovima razvoja energetskog sektora u ovom entitetu. Ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić"Srpska je otvorena za nove investicije, a posebno smo zainteresovani za model javno-privatnog partnerstva u kojem bi Elektroprivreda RS-a bila nosilac razvojnih projekata", rekao je Đokić.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, Đokić se uime entitetske Vlade zahvalio predstavnicima CGGC-a na spremnosti da podrže investicije, izrazivši uvjerenje da se može ostvariti dobra saradnja sa ovom kineskom kompanijom.

Generalni menadžer CGGC-a Chen Xiangdong rekao je da je ova kineska kompanija osim energetskih projekata zainteresovana i za investicije u oblasti rudarstva i saobraćajne infrastrukture.

Izvor: novovrijeme.ba