Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

DOGOVORENI ČARTERI JEDNOM TJEDNO IZ KINE U ZADAR Kineze najviše zanimaju šoping i drug Tito!

DOGOVORENI ČARTERI JEDNOM TJEDNO IZ KINE U ZADAR Kineze najviše zanimaju šoping i drug Tito!


Najkasnije do početka svibnja na Zračnu luku Zadar sletjeti će prvi čarter s kineskim turistima direktno iz Chongquinga, pokrajine od 38 milijuna stanovnika, koja će iduće tri godine svaki tjedan biti povezana direktnim zračnim mostom sa Zadrom. Bit će to prva izravna avionska veza Kina - Hrvatska kojom će sva

Najkasnije do početka svibnja na Zračnu luku Zadar sletjeti će prvi čarter s kineskim turistima direktno iz Chongquinga, pokrajine od 38 milijuna stanovnika, koja će iduće tri godine svaki tjedan biti povezana direktnim zračnim mostom sa Zadrom. Bit će to prva izravna avionska veza Kina - Hrvatska kojom će svake godine u Zadar stizati najmanje 30 tisuća kineskih turista!

Rezultat je to prošlotjednih pregovora u Kini na kojima je konačno potvrđeno ono što se dogovara još od sredine prošle godine, a to je prvi veliki zajednički projekt s Kinezima koji vode CESBA (kinesko jugoistočno europsko poslovna asocijacija), hrvatske i kineske turistička agencije te Zračna luka Zadar koja ovima postaje prva naša destinacija na koju će direktno slijetati zrakoplovi kompanije Hainan Airlines.

To je četvrta po veličini kineska avio kompanije koja je od tamošnje Agencije za civilno zrakoplovstvo dobila posebno odobrenje da može letjeti u Republiku Hrvatsku, a sada se još samo čekaju paket aranžmani za kineske turiste koji dogovaraju njihove putničke agencije. Vize će se riješavati preko talijanskog veleposlanstva odnosno multy entry viza kojima će kineski turisti bez problema moći ulaziti u Hrvatsku. No, to je posao koji mora odraditi njihova strana, za nas je najvažnije da je posao dogovoren i da projekt kreće.

- Ne treba govoriti koliko će to značiti za nas, Zračnu luku, gdje nam se sada otvara linija preko cijele godine pa tako i potreba za zapošljavanjem ljudi na prihvatu tih aviona budući da smo sezonce sada primati samo od travnja do listopada, rekla je direktorica zadarskog aerodroma Irena Ćosić koja suradnju s Kinezima, osim dogovorenih čartera, planira dignuti i na višu razinu. Na razinu redovne linije preko Italije.

Naime, nedavno je uspostavljena redovna zrakoplovna linija od Chongquinga prema Rimu dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom i Zračna luka Zadar tu vidi još jednu svoju priliku.

- Krajem ožujka trebali bi započeti posebni pregovori s Hainan airlines oko mogućnosti uvođenja Zadra u redovnu liniju koja sad ide prema Rimu jer bi kompanija time dobila na boljoj popunjenosti. Prema informacijama koje sada imamo nisu zadovoljni popunjenošću zrakoplova prema Italiji i tu svakako vidimo svoju priliku, rekla je direktorica Ćosić, koja je kineskim investitorima u dvije poslovne grupacije predstavila i dva velika infrastrukturna projketa rekonstrukcije i produljenja piste i stajanke vrijednih oko 53 milijuna eura.

Taj novac planira se tražiti od europskih fondova no na Zračnoj luci Zadar otvoreni su i za kineske investitore. Veliki interes za posao s Kinezima pokazuju i zadarski gospodarstvenici koje izravna zrakoplovna veza zanima zbog Cargo prometa i prilike da prvi put uđu na ovo ogromno tržište.

Kinezi već obišli Kumrovec!

Da turiste koji će dolaziti kineskim čarterima u Zadar najmanje zanima sunce i more uvjerila se hrvatska delegacija na sastancima u Chongquingu i Pekingu.
- Njih jako zanima kulturni i gastro turizam, no, prije svega, insistirali su na dvije stvari. Prva je šoping! Zato će u svakoj od tih turi jedan dan svakako biti šoping i to najvjerojatnije u Italiji. Naime, Kinezi jako vole svijetske modne brendove poput Guccija, Prade.. no, njihovi su proizvodi u Kini barem tri do četiri puta skuplji nego u Europi. Druga je stvar - Tito! Kinezi Tita i Jovanku jednostavno obožavaju. Donijeli smo im na poklon neke prepoznatljive zadarske suvenire, ali njihov je interes ipak bio usmjeren na Tita. Kineske delegacija već je obišla Kumrovec tako da će to sigurno biti jedna od njihovih postaja na ovim putničkim turama.

Izvor: zadarski.hr